Hirdetés

Bemutatkozott az iOS 17, új funkciókkal és alkalmazásokkal érkezik



|

A WWDC keretein belül az Apple bemutatta az iOS legújabb verzióját, ami rengeteg extrával fogja feldobni a telefonjaink mindennapi használatát.

Hirdetés

A WWDC 23 egyik legfontosabb része az iPhone-okat hajtó operációs rendszer, az iOS 17 bemutatása volt. Ugyan hatalmas ugrásra kár lenne számítani, de az új verzió így is több újdonságot ígér, mint amire számítottunk. A telefonkönyvünkben rejlő számokhoz például hozzárendelhetünk majd teljes képernyős háttereket is, melyek a hívó fél képeiként funkcionálnak. Ezeket olyan mélységgel szabhatjuk majd testre, mint jelenleg a háttérképeinket.

A hangpostánk az iOS 17-ben képes lesz szöveges formában kiírni a képernyőre a kapott üzenetet, amiről aztán eldönthetjük, hogy szeretnénk-e rá válaszolni vagy sem. Ha valami nagyon fontos mondandónk van, akkor ahhoz egy FaceTime felvételt is csatolhatunk.

Hirdetés

Az üzenetküldő alkalmazás is megújul, így az beszélgetésben folytatott keresések finomodnak, a specifikus üzenetre történő válaszadás egyszerűsödik, az audio üzeneteket pedig az alkalmazás képes lesz szövegessé varázsolni. Egy "check-in" funkció is bekerül, aminek segítségével könnyedén értesíthetjük a barátokat és családtagokat arról, hogy odaértünk-e valahova. Az alkalmazás észleli majd, ha nem haladunk, és részletes információkkal tud majd szolgálni az érintettjeink számára, ha valami történne út közben.

Az AirDrop is bővülni fog egy NameDrop nevű újdonsággal, ami lehetővé teszi, hogy egy mozdulattal megoszthassuk a telefonszámunkat és adatainkat a másik féllel. A média megosztás is egyszerűbbé válik, és ha épp nehezebb fájlokat küldünk át egyik eszközről a másikra, akkor azt interneten keresztül is folytathatjuk megszakadás esetén.

Az iOS 17 két teljesen új funkciót is kap egy alkalmazás és egy Standby állapot képében. Az új alkalmazás neve Journal, ami egy gépi tanulási modell használatával segít nekünk naplózni életünk eseményeit. A bejegyzéseinkbe befűzhetünk fotókat, edzéseket, interakciókat és zenéket is akár, melyeket az iOS extra javaslatokkal segíthet. Mint mindent, persze a naplónkat is védi az Apple titkosítási rendszere.

A Standby egy új állapot lesz. Letehetjük a telefonunkat fektetett módban, és gyakorlatilag egy asztali óraként használhatjuk. A Standby képernyőnkre kirakhatunk különböző widgeteket, és információkat, de a Sirit is irányíthatjuk ezen keresztül.

A fentiek mellett még egy rakat apróbb módosítás is történik. Az automata szövegjavító okosabb lesz, a Sirinek már nem kell "Hey"-t kiabálni, és az Apple térképeket le is tölthetjük, ha arra számítunk, hogy nem lesz internetkapcsolatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.