Hirdetés

Bemutatkoztak a Huawei legújabb csúcsmobiljai, a P60 sorozat



|

Három verzióban támad a Huawei következő generációs zászlóshajója.

Hirdetés

A Huawei okostelefonok piaci részesedése ugyan drasztikusan megsínylette a 2019-ben bevezetett amerikai szankciókat, a távközlési óriás nem adta fel a harcot, és továbbra is szállítja az újabb és újabb mobilokat, immáron a saját fejlesztésű Android-variánsával, a HarmonyOS-szel a fedélzeten.

A gyártó nemrég leleplezte az aktuális csúcsmodelljeit, a P60 szériát, amelyet három különböző verzióban választhatnak majd az érdeklődők.

Hirdetés

A készülékek P60, P60 Pro és P60 Art néven futnak, ami pedig közös bennük, hogy mindhárom kiadásban ugyanaz a 6,67 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozó LTPO OLED panel dolgozik, míg a kielégítő teljesítményükért az előző generációs Qualcomm csúcsprocesszor, a Snapdragon 8+ Gen 1 4G-s verziója felel (a mobilok az amerikai szankciók miatt nem kaphatnak 5G-s hardvert).

Huawei P60
Huawei P60

A trió tagjai közötti legfontosabb különbséget a kamerarendszer környékén kell keresni, a tripla lencsés hátlapi kialakításon túl ugyanis mindegyik kiadásba eltérő konfiguráció került:

  • az alap P60 egy 48 MP-es széles látószögű, egy 12 MP-es telefotó és egy 13 MP-es ultraszéles látószögű szenzort kapott,
  • a P60 Próban egy 48 MP-es széles látószögű, egy 48 MP-es telefotó és egy 13 MP-es ultraszéles látószögű kamera szolgál,
  • a P60 Artban egy 48 MP-es széles látószögű, egy 48 MP-es telefotó és egy 40 MP-es ultraszéles látószögű érzékelő járatja csúcsra a képalkotást.

A 48 MP-es elsődleges kamerát mindegyik modellben ugyanaz az f/1.4-f/4.0-es, dinamikusan változtatható rekeszértékű RYYB érzékelő hajtja, amely az automatikus szoftveres rásegítésnek hála minden környezetben legmegfelelőbb üzemmódot választja ki. A Huawei szerint az új szenzor az iparág legjobb fényfelfogó képességét kínálja, és jó esély van rá, hogy nem is túloznak, hiszen a gyártó modelljei általában remekül szerepelnek a kamerás teszteken.

Ami a videózást illeti, mindhárom készüléknél a 4K/60 fps jelenti a csúcsot, az előlapjukon pedig ugyanolyan a szelfikamera dolgozik 13 MP-es felbontással, f/2.4-es rekeszértékkel és 4K/30 fps HDR filmezéssel.

Huawei P60 Pro
Huawei P60 Pro

További hasonlóság, hogy mindhárom mobil beépített ujjlenyomat-érzékelővel érkezik, a magas szilárdságú Kunlun Glass bevonatot viszont csak a Pro és az Art kijelzője kapta meg. A sima P60-ba és a P60 Próba egyaránt 4815 mAh-s akkumulátor került, az utóbbi azonban gyorsabb vezetékes töltést (88 W a 66 W helyett) támogat. Az Art-kiadásban egy valamivel nagyobb, 5100 mAh-s telep szolgál, szintén 88 W-os vezetékes töltéssel, míg a vezeték nélküli töltésben mindhárom P60-as 50 W-ot tud.

A P60 128, 256 és 512 GB-os tárhellyel, a P60 Pro 256 és 512 GB-os kivitelekben, a P60 Art pedig csak 512 GB-os és 1 TB-os variánsokban lesz elérhető. Az abszolút csúcsot képviselő Art a nevével összhangban díszesebb kialakítást kapott, cserébe viszont csak kék és arany köntösben lesz kapható, míg a két olcsóbb variáns fekete, smaragd, zöld, lila és fehér színekben érkezik.

Huawei P60 Art
Huawei P60 Art

A különbségeket természetesen a zászlóshajók ára is tükrözni fogja. Az alap P60 230 ezer forintnyi jüanról indul, az 512 GB-os variáns pedig 310 ezer forintnyi jüant kóstál. A P60 Pro esetében 361 ezer és 413 ezer forintnyi jüan között mozog az árazás (256 GB és 512 GB), az Art pedig 464 ezer (512 GB) és 568 ezer forintnyi (1 TB) jüanért szerezhető be. Ezek a számok szigorúan a kínai piacra értendők, ahol március 31-től kerülnek boltokba az új mobilok.

Ami az európai árat és megjelenési dátumot illeti, ennek kapcsán a Huawei egyelőre nem közölt információkat, ám ha a 2021 augusztusában megjelent, de globálisan csak 2022 januárjában kiadott P50 Próból indulunk ki, akár több hónap is eltelhet a nemzetközi rajtig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.