Hirdetés

Bemutatkoztak a Samsung új csúcstévéi



|

A Neo QLED, MicroLED és Lifestyle tévék esetében a környezettudatosság és a kényelem egyaránt hangsúlyos.

Hirdetés

Egy darabig még várhatóan nem nyitnak ki a mozik és a vendéglátóegységek, otthon kell gondoskodnunk önmagunk szórakozásáról. Ennek jó eszköze lehet egy okostévé - a most bemutatott Samsung készülékeket valószínűleg még kevesen fogják beszerezni idén, de pár év múlva érdemes lesz megnézni őket, ha újításra kerül a sor. 

A mai First Look eseményen bemutatkozott televíziók esetében kiemelten fontos volt a karbonlábnyom csökkentése és az energiahatékonyság növelése, így a készülékek ökocsomagolásban érkeznek, melyekkel csökkenthető a hulladéktermelés és az olaj alapú tinta használata, továbbá több modell napelemes távirányítót kap, ami bel- és kültéri fénnyel vagy USB-n keresztül tölthető.

Hirdetés

Emellett arra is kiemelt figyelmet fordított a gyártó, hogy a halláskárosultak, a vakok és gyengénlátók ugyancsak élvezhessék a tévézést, így MI alapú fejlesztésekkel segít ebben.

Mi az, hogy Neo QLED?

A 8K (QN900A) és 4K (QN90A) csúcsmodellek már a Neo QLED technológiát használják, aminél a hagyományos LED-ekhez képest 1/40 méretű Quantum Mini LED-ek szolgálnak fényforrásként. A Quantum Matrix Technológia az ultrafinom és pontos vezérlést teszi lehetővé; a Neo QLED 40906 lépésben növeli a fényerőskálát 12 bitesre, így még jobb HDR-élményt kapunk. A Neo Quantum Processzor a felskálázásban segít, 4K-ra vagy 8K-ra optimalizál deep learning használatával. 

A Neo QLED 8K szinte teljesen kávamentes, a kábelcsatlakoztatást és -rendezést a Slim One Connect Box segíti. Az Object Tracking Sound (OTS) Pro technológia követi az objektumok mozgását a képernyőn, a SpaceFit Sound pedig a tévé környezetéhez illeszkedő hangokat bocsát ki. 

A Neo QLED tévéknél továbbá használhatjuk a Samsung Health szolgáltatást az edzésekhez, a Super Ultrawide GameView segítségével 21:9 mellett 32:9-es képaránnyal is játszhatunk, de eleve számos funkció teszi jobbá a videójátékozást. A Google Duo ugyancsak támogatott, USB-vel csatlakoztatott kamerán keresztül vehetjük fel a kapcsolatot akár 32 másik emberrel, a kamera pedig követi a mozgást, automatikusan zoomol.

Na és a MICRO LED mit tud?

A Samsung új MICRO LED kijelzői először 110"-es és 99"-es képátlóval lesznek elérhetők, majd az év folyamán fokozatosan jönnek még kisebbek. A készülék maga állítja elő a fényt és a színeket a pixelstruktúrán keresztül, 24 millió egyedileg irányított LED segítségével. A 4Vue (Quad View) funkcióval egyszerre akár négy tartalomforrást is láthatunk a képernyőn. A Majestic Sound hangrendszer 5.1-es térhangzást nyújt külső hangszóró nélkül is.

Frissül a Lifestyle TV széria

Jön egy új változat a The Frame-ből, ami elődeihez képest 50%-kal lesz keskenyebb, dizájnjában jobban hajaz egy hagyományos képkeretre. Öt új színvariáns és két, személyre szabható stílus lesz elérhető, továbbá az Art Store-ból több mint 1400 képet lehet majd letölteni.

Az előadás alább nézhető vissza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.