Hirdetés

Bemutatták Donald Trump új közösségi platformját, a TRUTH Socialt



|

Az igazság odaát van, legalábbis az egykori elnök szerint.

Hirdetés

Az Egyesült Államok elnöki posztjáról januárban leköszönt Donald Trump viharos viszonyt ápol a közösségi médiával. Választási kampányaiban és elnöksége során is komoly hangsúlyt fektetett az online platformokra, azon belül is a Twitterre, a mandátuma lejárta után viszont minden nagyobb szolgáltató letiltotta a Capitolium ostromában játszott felbujtó szerepére hivatkozva.  

Az ingatlanmilliárdosból lett elnök már akkor bejelentette, hogy "cenzúramentes" saját felületet indít, a blogja azonban mindössze egy hónapig működött, most pedig épp peres úton igyekszik elégtételt venni a sérelmeiért. A saját közösségi oldalról szőtt tervét viszont továbbra sem adta fel, melynek megvalósításáért egy ideje már az erre létrehozott Trump Media & Technology Group felel.

Hirdetés

Nemrég pedig be is jelentették az új platformot, amely TRUTH Social néven várja az érdeklődőket, az ígéretek szerint 2022 februárjától. Az amerikai felhasználók számára már előrendelhető az alkalmazás iOS-es kiadása az App Store-on, az androidos változatról viszont egyelőre nincs hír. A megosztott képernyőfotók alapján a TRUTH Social mintha Trump kedvencének, a Twitternek a kiköpött mása lenne:

Az első híradások nem győzték kiemelni, hogy mennyire vicces a közösségi oldal névválasztása (TRUTH - igazság) annak fényében, hogy a leköszönt elnököt milyen gyakran kapták hazugságon, vagy félrevezető állítások hangoztatásán. A The Washington Post januárban össze is gyűjtötte ezeket, 30,573 alkalmat számolva.

Trump médiacége mindenesetre nem áll meg a Twitter lekoppintásánál,  a jövőben ugyanis egy streaming szolgáltatás elindítását is tervezi TMGT+ néven, amely kifejezetten "non-woke", vagyis az újhullámos társadalmi-igazságossági mozgalmak ízlésétől eltérő szórakoztató tartalmakat kínál majd.

Korábban egyébként úgy tűnt, hogy a szintén a Twitterre hajazó GETTR lesz Donald Trump üzeneteinek új otthona, amit az exelnök egykori tanácsadója és szóvivője, Jason Miller indított útjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.