Hirdetés

Beperelte az Európai Bizottságot a Facebook



|

A Facebook azért döntött a pereskedés mellett, mert az Európai Bizottság olyan adatokat kért a cégtől, amiket a vállalat az állítása szerint nem adhat ki.

Hirdetés

A Facebook pert indít az uniós bíróságon az Európai Bizottság ellen, mivel a cég szerint az ellenük folyó versenyjogi vizsgálatok során olyan információkat és dokumentumokat kérnek tőlük átvizsgálásra, amelyek rendkívül érzékeny adatokat tartalmaznak, és nincsenek összefüggésben a vizsgálattal. A bekért adatok között vannak dolgozók egészségügyi és pénzügyi adatait tartalmazó dokumentumok, amik elvileg nem kapcsolódnak a vizsgálatokhoz. 

Hirdetés

A Facebook hangsúlyozta, hogy együttműködik az Európai Bizottsággal, több százezer dokumentumot bocsát a rendelkezésére, de a privát adatokat tartalmazó dokumentumok bekérésének jogosságát meg kell vizsgálnia az uniós bíróságnak. 

Az EB szóvivője elmondta, tartják az álláspontjukat, és folytatják a vizsgálatokat, amelyek adatgyűjtéssel és a Marketplace szolgáltatással kapcsolatosak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.