Hirdetés

Beperelték a Facebookot, amiért VPN segítségével kémkedett az emberek után



|

Az ausztrál hatóságoknak nagyon nem tetszett, hogy a Facebook félrevezette az embereket az Onavo VPN-nel.

Hirdetés

Az ausztrál versenyhatóság beperelte a Facebookot, amiért az az Onavo VPN szolgáltatásán keresztül, kereskedelmi célból kémkedett a felhasználói után 2016-ban és 2017-ben. A szolgáltatót még 2013-ban, közel 200 millió dollárért vásárolta fel a Facebook, majd közzétett egy appot, amit az Apple gyorsan be is tiltott a felhasználói adatok gyűjtése miatt. 

Hirdetés

Az ausztrál hatóságok megtévesztő, félrevezető és ártalmas tevékenységgel vádolják a Facebookot. Az Onavo VPN felhasználói azt hitték, hogy az adataik biztonságban vannak, és nem használja fel senki azokat. 

A biztonságot és magánszférát ígérő VPN app tehát visszafelé sült el, a felhasználók privát és személyes adatait kereskedelmi célokra használta fel a Facebook. Ezen felül azt is figyelték, hogy ki milyen appokat tölt le. Állítólag ez utóbbi eredménye vezetett el például oda, hogy a WhatsAppot felvásárolta cég 2014-ben. 

A hatóságok megfelelő büntetést szeretnének kiszabni a Facebookra. A közösségi óriás azonban azzal védekezik, hogy sosem titkolta a begyűjtött információk listáját és annak felhasználási módját. 

A Facebook tavaly végül nyugdíjazta az Onavo Protect appot, azt ugyanis már túl nagy felháborodás vette körül a kémkedési botrány miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.