Hirdetés

Beperelték az Apple-t, az iPhone 5S óta több termékük is szabadalmat sérthetett



|

Az iPhone-t, az iPadet és az Apple Watch-ot is érinti a vezeték nélküli technológiákról szóló pereskedés.

Hirdetés

Az Apple-nek évről évre perek tucatnyaival kell szembenéznie, mivel kisebb-nagyobb cégek újra és újra megpróbálják bebizonyítani, hogy a cupertinóiak által használt technológiák az ő levédett szabadalmaikból merítenek.

Az ügyek egy része általában sikertelen szabadalmi trollkodás, ám arra is van példa, hogy az Apple húzza a rövidebbet: tavaly például egy 506 millió dolláros pert vesztett el a vállalat a Samsunghoz, az LG-hez és a Panasonichoz köthető 4G-s szabadalmak megsértése miatt. Könnyen lehet, hogy valami hasonlóval néznek most szembe egy új eljárásban.

Hirdetés

A Smart Mobile LLC. nevű cég ugyanis Texas nyugati körzetének bíróságán perelte be az Apple-t, azt állítva, hogy a cupertinóiak összesen 13 szabadalmukat sértették meg. A kérdéses szabadalmak olyan vezeték nélküli rendszerekre és eszközökre vonatkoznak, melyek adatok és hang továbbítására, vezeték nélküli hálózatok közötti dinamikus váltásra, valamint a funkcióikat támogató szerverekhez való csatlakozásra is képesek.

A kereset szerint az Apple a 2013-as iPhone 5S-től a legújabb iPad Próig több termékében is jogtalanul használta a Smart Mobile LLC. szabadalmait. A felperes ráadásként azt is állítja, hogy az Apple 2015 óta legalább 8 szabadalom esetében tudott a jogsértésről. Ekkor ugyanis egy közvetítőn keresztül felajánlották a cégnek a vitatott szellemi tulajdon megvásárlásának lehetőségét, ám a cupertinóiak nem éltek ezzel.

A Smart Mobile így most kártérítést követel az Apple-től, valamint azt is szeretné elérni, hogy a bíróság tiltsa el a vállalatot a jogsértő termékek gyártásától és árusításától, vagyis szinte az összes almás portékát kivonnák a forgalomból. Ha lehet egy tippünk, az ügy megegyezéssel, vagy a Smart Mobile keresetének elutasításával zárul majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.