Hirdetés

Mit mondanak a szakértők a mesterséges intelligencia legégetőbb kérdéseiről?



|

Nemzetközi és hazai szakértők elég impozáns csapata ül egy virtuális asztalhoz veletek, hogy a mesterséges intelligencia múltját, jelenét és jövőjét vitassák meg.

Hirdetés

A Terminátor film moziba kerülése óta eltelt pár évtizedben a mesterséges intelligenciáról sokaknak az emberi civilizációt fenyegető robothadsereg jutott eszébe.

Az öntudatra ébredő MI-kről szóló tudományos fantasztikus művek olyannyira elrugaszkodott módon ábrázolták ezeket az algoritmusokat, hogy szinte észre sem vesszük: mostanra az életünk majd minden területén megtalálhatjuk őket.

A Future Talks online rendezvényén most a technológiával kapcsolatos legfontosabb kérdésekről beszélgetnek világklasszis szakértők.

Hirdetés

A telefonunktól kezdve, a játékokon keresztül az internetes honlapokig és szövegszerkesztőkig mindenhol dolgoznak mesterséges intelligenciák, melyek feladata, hogy az éltünket valamelyest kényelmesebbé tegyék. A technológia fejlődésével ezek egyre komplexebbő válnak, így több és több feladatot képesek ellátni.

Persze ez e jelenség rengeteg kérdést vet fel, kezdve a valóságtól meglehetősen elrugaszkodott öntudatra ébredéssel, egészen addig, hogy hány munkahelyet szüntetnek meg az MI-k hatékonysága miatt. Akiben felmerülnek ilyen kérdések, annak mindenképp érdemes lehet részt venni az ingyenes Future Talks online rendezvényen. 

A kerekasztal beszélgetés a mai tudományos élet  egyik legnagyobb sztárja, Neil deGrasse Tyson asztrofizikus részvételével zajlik majd. Hozzá csatlakozik Stuart J. Russel, a kaliforniai Berkeley Egyetem, illetve a San Francisco-i Egyetem professzora, Tilesch György, a Mesterség és intelligencia (BetweenBrains) című könyv társszerzője, Buzsáki György, a New York Egyetem orvosi karának professzora, valamint Kishonti László közgazdász, az önvezető járművek technológiáját a mesterséges intelligenciára is támaszkodva fejlesztő, AImotive vezérigazgatója.

Az élő talk show ingyenesen, bárki által megtekinthető az MVM Facebook- és YouTube-csatornáján, illetve a Future Talks powered by MVM honlapján november 30-án 18 órától. Az esemény nyelve angol, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.