Hirdetés

Beszól a mesterséges intelligencia, ha egészségtelenül eszel



|

Az MIT CSAIL mesterséges intelligenciája akkor ítélkezik, ha valaki egészségtelenül, például mikrós ételt eszik.

Hirdetés

Az MIT CSAIL egy olyan új mesterséges intelligencia-alapú rendszert dolgozott ki, amely csendben figyelne minket az otthonunkban, és szólna, ha egészségtelenül élünk, mert például állandóan mikrós ételt eszünk. A Sapple nevű rendszer két külön szenzorral gyűjti az adatokat. A falra szerelt a lakók mozgását figyeli, a másik az elfogyasztott energiát. Az adatokat egy mélytanulási modellt dolgozza fel, és megnézni, hogyan használják a mikrót, hajszárítót, tűzhelyet. 

Hirdetés

A kutatók szerint az otthonokba új appok érkezhetnek majd, amelyek az egészséget passzív módon érzékelik. A háztartási eszközök megfigyelésével a rendszer képes megérteni a napi aktivitást, elemezni a személyes étkezést, öltözködést, mobilitást, higiéniát. 

A rendszer észreveheti, ha az idősek már nem tudnak egészséges életvitelt folytatni vagy éppen segíthet az energiatakarékosságban, hatékonyság növelésében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.