Hirdetés

Bétázik a Chromium-alapú Edge böngésző



|

Hamarosan leváltja a Windows 10 Edge böngészőjét az új, Chromium-alapú Edge-re a Microsoft.

Hirdetés

A Microsoft rövidesen leváltja a Windows 10-ben lévő Edge böngészőt, arra az új Edge-re, ami már a Google Chromiumjára építkezik. Ehhez most még közelebb került a redmondi óriás, ugyanis kiadta a Chromium-alapú Edge nyilvános bétáját. 

Hirdetés

Az új béta Windows és macOS rendszerekre egyaránt elérhető, ugyanakkor kiadás előtti szoftver. Ennek ellenére a Microsoft szerint már alkalmas a mindennapi használatra is. 

A Chromiumra való átállás azt jelenti, hogy a webes tartalmak nagyjából ugyanúgy néznek majd ki az Edge-ben, mint a Chrome-ban, a Microsoftnak pedig nem kell saját renderelőengine-t fejlesztenie és karbantartania. A nyílt forráskódú Chromiumhoz azonban már a Microsoft is hozzátett, ennek hála a Chrome és az Edge fogyasztása is csökkenhet. 

Az Edge pedig számos extrát kínál majd a Google böngészőjéhez mérten, mint például az IE mód, az Edge Insider Addons beépülők (a Chrome Web Store is támogatott), az egyedi kiosztás új lapon vagy a követés blokkolása. 

A Microsoft szerint legközelebb már a stabil, végleges Edge érkezik (addig persze lesznek még új bétaverziók), azt viszont még nem tudni, hogy mikor. Egyes tippek szerint leghamarabb jövőre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.