Hirdetés

Betegen is dolgoztatja az embereket az iPhone gyártója?



|

Egy jelentés szerint a Foxconn veszélyes tempót diktál, hogy felpörgesse az iPhone-termelést.

Hirdetés

Kína sokáig fenntartotta a rendkívül szigorú zéró-COVID politikáját, amelyen az országszerte kirobbant heves tüntetések hatására ugyan lazítottak, így viszont arról már szólnak a hírek, hogy drasztikusan megugrott a fertőzések száma az országban.

A tüntetések egyik gócpontja az iPhone-ok összeszereléséért felelős Foxconn csengcsoui üzeme volt, ahol szabályosan fellázadtak a karanténba zárt, éheztetett dolgozók. A lezárások és a tiltakozások miatt a tervezettnél akár 6 millióval kevesebb iPhone készülhetett el az idén, amit a Foxconn most állítólag a munkások hajszolásával igyekszik behozni.

A Rest of The World nemrég publikált jelentése szerint hiába tombol a koronavírus az országban, az Apple partnere már a nyilvánvalóan beteg munkásokat sem küldi haza a csengcsoui létesítményből. A lapnak több dolgozó is úgy nyilatkozott, hogy azt követően kapták el a vírust, hogy felvették őket a Foxconnhoz, ahol még akkor is a munka folytatására kérték őket, mikor már tüneteket produkáltak.

Hirdetés

Az egyik alkalmazott például egy 11 és egy 10 órás műszakot csinált végig légzési nehézségekkel, s elmondása szerint több kollégája is lázasan szerelte össze az iPhone-okat. A vállalat állítólag azt mondta a munkásoknak, hogy kerüljék a tesztelést, hogy ne produkáljanak pozitív eredményt. Akinél viszont mégis bizonyított a COVID-megbetegedés ténye, azoknak sem muszáj hazamenniük, hanem félreesőbb helyeken, például egy iskolában és egy befejezetlen lakóépületben dolgoztatják őket. Az alkalmazottak pedig meg sem próbálják kivenni a betegszabadságot, mivel féltik a megélhetésüket.

Fontos megjegyezni, hogy a Rest of the World jelentése névtelen forrásokra alapoz, így nem is ellenőrizhető a cikk valóságtartalma, cikkünk írásáig pedig a Foxconn sem kommentálta az értesülést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.