Hirdetés

Beteggé tehetnek az alváskövetésre használt appok



|

Egy vezető neurológus szerint az alváskövetésre használt appok és technológiák valójában több kárt okozhatnak, mint hasznot.

Hirdetés

Dr. Guy Leschziner egy vezető neurológus és alvásrendellenességekkel foglalkozó szakértő Londonban, és nemrég felhívta a figyelmet arra, hogy az alváskövetésre használt appok és technológiák igazából beteggé tehetik az embereket. Egyes termékek hardveralapúak, mások szoftverre építenek, mindenesetre az alváskövetés az okosórák és a fitneszes karkötők terjedésével igen felkapott dolog lett. 

Hirdetés

A szakértő azt állítja, hogy rengeteg emberrel találkozik, aki komoly álmatlanságban szenved azért, mert az alváskövető jelentéseit nézegeti vagy pedig cikkeket olvas az alváshiány hatásairól. Szerinte az emberek számára óriási gond, hogy amennyiben nem alszanak annyit, mint amennyit az alváskövető szoftver ajánl, akkor egyből tüneteket produkálnak, még azok is, akik természetes módon beérnék kevesebb alvásidővel. 

Mindez szorongáshoz és orthosomniához vezet - ez utóbbi egy orvosilag újonnan felismert állapot azoknál, akik görcsösen törekednek a helyes alvásra. Végeredményben az illető negatív jellegű fizikai tüneteket produkál, amiért nem éri el a tökéletes alvási időket. 

Dr. Leschziner kitért továbbá arra is, hogy bár nagy divat a kékfény-csökkentés, egyesek genetikailag ellenállóbbak ilyen téren, mint mások - vagyis az alvást nem mindenkinél egyformán befolyásolja a képernyőbámulás (ugyanakkor a túlzott kitettség már egy másik kérdés). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.