Hirdetés

Betett a texasi hőség a helyi kriptobányászoknak



|

Az állami korlátozások miatt jelentősen csökkenteni kell a csoportok energiafogyasztását.

Hirdetés

Mostanában nincs sok okuk örömre a kriptobányászoknak, mivel nemcsak hogy gyengélkedik a piac az árfolyam zuhanása és a befektetők bizalmatlansága miatt, hanem egyes régiókban a szükséges energiafogyasztást sem lehet elérni a hatékony termeléshez. Az USA Texas államában pedig még az energiateremlő intézményeket túlterhelő nyári hőhullámok is erősen befolyásolják a bányászok működését, ugyanis az állami szervezetek központi felszólításához igazodva minden vállalat kénytelen csökkenteni az áramfogyasztását.

Az állam célja nyilvánvalóan a hatékony spórolás, de a korlátozásokkal a kriptovalutát termelő cégek jelentős bevételkieséssel számolhatnak azon felül, hogy az infláció miatt többek között a bitcoin árfolyama is romlott.

Hirdetés

A Bloomberg értesülései alapján az Electric Reliability Council of Texas (röviden ERCOT) hivatalos közleményben kérte az államban működő vállalatokat, csökkentsék az energiafogyasztásukat annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek az időszakos áramkimaradások Texas teljes területén. Az ERCOT képviselői elmondták, hogy hivatalosan nincsenek korlátozások, de a szervezet bízik abban, hogy a kriptobányászok is eleget tesznek a kérésnek a köz érdekében.

A szervezet becslései szerint a Texasban működő kriptobányász üzemek elképesztő energiaigényesek, 2023 első félévére 6 gigawatt fogyasztás lenne szükséges a fenntartásukhoz. Ez nagyjából ugyanannyi, mint amivel teljes Houstont, vagyis egy 2,4 millió lakosságú város energiaellátását lehetne fedezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.