Hirdetés

Betiltja az oltásellenes reklámokat a Facebook



|

A Facebook az egészségre szeretne koncentrálni, ezért úgy döntött, minden oltásellenes reklámot betilt a platformján.

Hirdetés

A www feltalálója idén mondta azt, hogy az internet többé már nem nőknek való hely, de általánosságban is érezhető, hogy egyre jobban terjednek a szélsőséges ideológiák, irányzatok és vélemények, és legyen egy nagy platform célja bármennyire is jó szándékú, biztosan nem tud majd mindenki elvárásainak és véleményének megfelelni.

Mindegyik óriásnak vannak azonban elképzelései arról, hogy lehetne javítani a helyzeten. A Facebook nemrég megtiltotta a holokauszt tagadását az oldalán, most pedig betiltja a vakcinaellenes reklámokat. 

Hirdetés

A Facebookon is rengeteg már az oltásellenes csoport, és a koronavírus elleni védőoltás értelmében is sokan kételkednek, mindennek pedig nagy hangot is adnak a weben. A Facebook azt mondja, az ő céljuk az egészség hirdetése, és, hogy a vakcinák minél több embert érjenek el, tévinformációk nélkül. Éppen ezért nem akarnak többé oltásellenes reklámokat látni. A napokban kezdik el az összeset blokkolni. 

A vakcinaellenes csoportokat egyelőre nem tiltják ki a Facebookról, azonban támogatják majd az oltásokkal kapcsolatos tartalmakat. Az pedig nincs kizárva, hogy később újabb szigorítások jönnek, nemrég a QAnont is kitiltotta ugyanis a Facebook, illetve az amerikai politikai hirdetésekkel is így tett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.