Hirdetés

Bevezeti a WiFi 6-ot a DIGI



|

Az új, vezeték nélküli szabvány a hét eleje óta érhető el a szolgáltató csomagjaiban.

Hirdetés

Néhány éve a DIGI a nagyok közül elsőként épített ki nagysebességű optikai hálózatot, amivel hirtelen köröket vert versenytársaira, és nagy szeletet hasított ki a hazai piacból. Akkor ez a technológiai újítás tette a céget igazán népszerűvé a távközlési piacon. Az azóta a Vodafone Magyarországgal közös konzorciumba rendeződött szolgáltató ismét beelőzni készül versenytársait a WiFi 6 névre keresztelt új, vezeték nélküli szabvány elsőként történő fokozatos bevezetésével.

A WiFi 6 egyébként egy "felvett" név. Igazából ez a már korábban megalkotott 802.11ax-et takarja. A 802.11ac erősségeire építő új szabvány növeli a hatékonyságot és a rugalmasságot, amely lehetővé teszi az új és meglévő hálózatok számára a sebesség és kapacitás növelését a következő generációs alkalmazásokkal. 

Hirdetés

A DIGI-nél augusztus 14-én vezették be az új csomagokat, amelyekkel már kihasználhatók a WiFi 6-tal járó előnyök. Az új előfizetők a szerződéskötésüket követő 30 napban pénzvisszafizetési garanciával próbálhatják ki a szolgáltatást, és az első három hónapban kedvezményes áron tehetik ezt.

A WiFi-6-ot tartalmazó új, 1 Gbit/s-os DIGINET 1000 szerződéssel a szolgáltatás továbbra is 3900 forintos kedvezményes áron jár az első három hónapban, amit követően 6490 forintot kell fizetnie annak, aki vállalja a 12 hónapos hűségidőt, illetve az e-PACK számlacsomagot. Augusztus 14-től csak WiFi 6-tal lehet új DIGINET1000-es csomagra szerződni, a DIGINET 500-as csomaghoz viszont opcionálisan lehet majd az új szabványt választani egyéves hűségidő vállalásával, 990 forintos pluszköltségért.

Az új szolgáltatás, az eddigi 13 település helyett a hálózat majdnem teljes hosszán elérhető. A technológiai megoldás az ígéretek szerint lehetővé teszi a gyorsabb és stabilabb vezeték nélküli internetezést, hatékonyabbá teszi a routert és a csatlakozó eszközök energiafelhasználását.

Mielőtt váltanánk, érdemes róla meggyőződni, hogy eszközeink képesek-e a megemelt sávszélesség fogadására. Ezt a szolgáltató honlapjának témába vágó aloldalán megtehetjük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.