Hirdetés

Bicajosok, figyelem: jön a légzsákká alakuló hátizsák



|

Praktikus fejlesztés gondoskodik az extra biztonságról a kerékpárosok számára.

Hirdetés

A kerékpárosok hasonló veszéllyel néznek szembe, mint a motorosok: a test maga a karosszéria, így egy esetleges ütközéskor kizárólag a magunkra aggatott védőfelszerelésekben bízhatunk.

Az évek során azonban már több fejlesztést is láthattunk, ami az autók légzsákjait igyekezett kombinálni a biciklis kiegészítőkkel. Ezek között volt például felfújódó gallér és felfújódó nadrág is, hamarosan viszont érkezik egy jóval praktikusabb megoldás: a felfújódó hátizsák.

Hirdetés

A kerékpáros táskákra specializálódott Evoc Sports újdonsága alapvetően normál hátizsákként funkcionál, tehát van benne hely a laptopunknak, telefonunknak és mobiltöltőnknek is.

Mágneses csatja viszont másodpercenként 1100 alkalommal ellenőrzi a táska mozgását, s ha ütközésre vagy esésre utaló extrém változást érzékel, 18 liternyi légzsákot robbant viselője felsőteste köré.  

A vészhelyzeti beavatkozás mindössze 0,2 másodpercet vesz igénybe, a német cég pedig azt ígéri, hogy a felfújódó párnák 80 százalékkal csökkentik az ütközési erőt és a fejsérülések gyakori okát, a fékezési gyorsulást. A légzsák ráadásul újra összehajtható, csupán a működéséhez szükséges gyújtópatront kell pótolni.

A Commuter Air Pro 18 néven érkező életmentő a tervek szerint 2022 tavaszán kerül piacra, a plusz biztonságnak viszont keményen megkérik az árát, ugyanis 900 eurót kell majd fizetni érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.