Hirdetés

Bill Gates Androidra váltott



|

Azt nem mondta meg, hogy milyen okostelefonja van, de szinte biztos, hogy Samsung Galaxy S7.

Hirdetés

Sokan akár össze is verekednének, ha meg kellene válaszolni, hogy melyik okostelefonos platform a legjobb. Az effajta elmélkedések általában nagy vitával és veszekedéssel végződnek, a híres emberek mobilválasztása azonban mindig képes újra felkavarni a témát. 

Hirdetés

A Microsoft egykori ügyvezetője és jelenlegi technológiai tanácsadója (aki egyben a világ leggazdagabb embere), Bill Gates is megszólalt.

Mostanra a mobilos Windows halott platformnak számít, új készülék rég nincs, a Microsoft nem koncentrál a rendszerre, inkább Androidon és iOS-en igyekszik reklámozni a szolgáltatásait. Emiatt maga Bill Gates is kénytelen volt váltani. 

Egy interjúban nemrég elárulta, hogy egy ideje már androidos okostelefont használ. Természetesen rögtön hozzátette, hogy rengeteg Microsoft szoftver van a készülékén, amelyeket nap mint nap használ. 

Bár az androidos tábornak remek hír (főleg a vitákhoz), hogy Bill Gates a Google rendszerére szavazott, azt nem árulta el, hogy konkrétan milyen okostelefonja van. 

Vajon ki lehet találni? Sokan igyekeztek megtippelni, és "tudományos" módszerrel valószínűleg ki is derítették. Amerikában az LG, a Samsung, a Motorola, a Google, az HTC és a Sony is jelen vannak; azonban a Samsung a legnépszerűbb márka, és más okból is kiemelkedik a mezőnyből. 

A dél-koreai óriás és a Microsoft évek óta együttműködik, és már a Galaxy S6 óta vannak a csúcskészülékeken előretelepített Microsoft appok. A Galaxy S8-ból még Microsoft Edition is volt. 

Ezzel szoftveres oldalon teljesült Bill Gates elvárása - persze ő maga is telepíthetné az appokat a Play Áruházból, de így nem csak időt spórol elfoglalt emberként, hanem a Microsofthoz és annak üzleti döntéseihez is a lehető leglojálisabb a vélemények szerint. 

Mivel a Galaxy S6 és a Galaxy Note 5 régiek (akkor a Microsoftnak még volt csúcskészüléke), ezért ezeket kilőtték a sorból. Ha Bill Gates pedig már korábban váltott Androidra, akkor valószínűleg még nem Galaxy S8 vagy Galaxy S8+ készüléke van (és biztosan nem Galaxy Note 8). Mivel 2016-ban biztosan nem iPhone-t használt (az interjúban elmondta, hogy nem érdekli az iPhone), ezért a listán csak a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge maradtak. Az okosok úgy gondolják, hogy Bill Gates nem rajong a lekerekített kijelzőkért, tehát a tudományos levezetés után egyértelmű, hogy Samsung Galaxy S7-et használ. 

Szerintetek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.