Hirdetés

Bill Gates szerint csak teljes leállással jöhet el a járvány vége



|

Azt is hozzátette, hogy ideje lenni gátat szabni a pletykáknak és abbahagyni a pánikszerű felvásárlásokat.

Hirdetés

Nagy port kavart, amikor a média rávilágított, hogy Bill Gates már évekkel ezelőtt megjósolt egy koronavírusjárványhoz hasonló globális vészhelyzetet, de senki sem figyelt rá. Azóta még többen kíváncsiak arra, hogyan vélekedik a jelenlegi helyzetről Gates. A Microsoft társalapítója a Redditen is értekezett már a témáról, legutóbb pedig a Washington Postnak beszélt a véleményéről. Azt is elmondta, hogyan küzdhetne hatékonyabban a járvány ellen Amerika, ami természetesen a világ többi része számára is megfontolandó lehet.

Hirdetés

Bill Gates három lépést javasol a vészhelyzettel való küzdelemben. Először is, bármennyire durva  közvetlen gazdasági következményekkel járna is, szerinte teljes leállásra van szükség. A vezetőknek egyértelműnek kellene lenniük, az, hogy teljes leállás, azt kellene jelentse, hogy mindenhol tényleg leállnak. Az esetszámok csökkenésére Amerikában akár 10-nél több hetet is kell majd várni, addig pedig senki folytathatja szokásos módon a munkát vagy pedig lazíthat a leállás szabályain. Ha ezt az emberek és cégek nem értik meg, akkor szerinte csak kitolják a gazdasági válságot, emelik a kockázatát a vírus visszatértének, és mindez így még több halált okoz majd. 

A Microsoft egykori társalapítója elmondta, hogy az amerikai kormánynak több embert kellene tesztelnie, főleg a frontvonalban dolgozókat. A tesztelés szervezetlen, az orvosi felszerelésekért pedig egymást licitálják túl az államok. Ezen felül Gates szerint adatalapú megközelítéssel kellene gyógymódokat és vakcinát kutatni, a vezetőknek pedig gátat kellene szabniuk a pletykáknak és a pánikszerű felvásárlásoknak. 

Gates persze nem csak a levegőbe beszél: feleségével közös jószolgálati alapítványa először 10, majd 100 millió dollárral segítette a koronavírus elleni harcot, olyan projekteket támogatva, amelyek a koronavírus ellenszerét, illetve a betegség lefolyását enyhítő gyógymódokat kutatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.