Hirdetés

Bill Gates és Mark Zuckerberg is segítenek a koronavírus elleni harcban



|

A filantrópikus szervezeteik segítettek a koronavírus genomjának szekvenálásában.

Hirdetés

Mark Zuckerberg, a Facebook ügyvezetője nemrég arról beszélt, hogy a Chan Zuckerberg Initiative nevű jótékonysági szervezete is kivette a részét a koronavírus elleni harcból. Egyfelől ingyenes hirdetési felületet biztosítanak a WHO számára, másrészt igyekeznek eltüntetni a koronavírussal kapcsolatos tévinformációkat. Ezen felül a Gates Foundationnel együttműködve a koronavírus teljes genomját szekvenálták, melynek hála sokkal könnyebben és gyorsabban tudják majd azonosítani azokat, akik elkapták a vírust. 

Hirdetés

A tudósok már világszerte tanulmányozhatják a vírus teljes genomját, hála az IDSeq eszköz új, nyilvános verziójának. A vírus genomjának szekvenálásával a tudósok már tanulmányozhatják annak eredetét, illetve hogy milyen egyéb betegségekhez kapcsolódik és hogyan lehetne megállítani. Az első szekvenálást egyébként kínai kutatók már január 10-én elvégezték. 

Zuckerberg szerint a tudósok a Facebook anonim adathalmazaihoz is hozzáférnek, például a népsűrűségi térképek is segíthetnek megérteni a vírus terjedését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.