Hirdetés

Bill Gates szerint azért létezhetnek NFT-k, mert mindig van egy nagyobb hülye



|

A nagyobb bolondok elve tartja fenn az NFT-ket, de ő nem akar magának digitális majomképet.

Hirdetés

Van a gazdaságtudományban egy olyan elmélet, amit angolul greater fool theory-nak hívnak, és lényege, hogy a túlárazott termék megvásárlásával is lehet pénzt keresni, amíg van egy "nagyobb bolond", aki hajlandó fizetni érte. Aztán az ár idővel eljut arra a pontra, hogy azt már mindenki túl soknak érzi, így az utolsó vásárló már csak veszteségét csökkentheti, hiszen a termék értéke jelentősen bezuhan, olykor konkrétan eladhatatlan lesz.

Bill Gates szerint az NFT-k 100%-ban erre épülnek, mint azt a TechCrunch által szervezett, a klímaváltozásról szóló beszélgetés során elmondta.

Hirdetés

Hozzátette, sem a kriptovalutákhoz, sem az NFT-khez nincs semmi köze, szerinte néhányan az adózás és a törvények megkerülésére használják ezeket, kihasználva az anonimitást. Szarkasztikusan megjegyezte, hogy "a majmokról készült, drága digitális képek sokkal jobbá fogják tenni a világot, nyilván"...

Ő maga szívesebben fektet farmokba vagy gyárakba, amik kézzelfogható termékeket készítenek. 2021-ben még azt nyilatkozta, hogy mindenki, akinek kevesebb pénze van, mint Elon Musknak, legyen óvatos a kriptovalutákkal, mert úgy látja, sokan anélkül szállnak bele ebbe a világba, hogy lenne annyi elbukható pénzük, amennyit beletesznek.

A közelmúltban valóban jelentősen zuhantak mind az NFT-k, mind a kriptovaluták értékei, és többször hallottunk arról is, hogy valaki egy drágán vásárolt NFT-t már csak a befektetett összeg töredékéért kínál, és úgy sem kell senkinek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.