Hirdetés

Bíróság elé kerülnek a közel 1 millió dollár értékű Bitcoint lopó tinédzserek és szüleik



|

Két fiatal 2018-ban vert át egy gyanútlan áldozatot, aki most a támadás ideje alatt fiatalkorú személyek szüleit pereli.

Hirdetés

Andrew Schober a beszámolók alapján 16,4552 Bitcoint veszített el, miután 2018-ban egy malware-es támadás áldozatává vált. Schober egészen eddig nem tudta bíróságra vinni az ügyet, nemrégiben viszont sikeresen benyújtotta a szükséges dokumentumokat Colorado államban.

A férfi két brit tinédzsert vádol a támadással, akik a leírások szerint Schober Bitcoin tárcájához hozzáférve közel 1 millió dollár értékű kriptovalutát irányítottak át a saját tárcájukhoz.

A két fiatal,  Benedict Thompson és Oliver Read egy úgynevezett Man-in-The-Middle támadással érte el, hogy az áldozat Bitcoin vagyonának 95%-a az ő tárcájukra kerüljön.

Hirdetés

Mivel mind a ketten 18 éven aluliak voltak 2018-ban, Schober a szülőket pereli. Elmondása szerint a szülők tudták, hogy mire készülnek a gyerekeik, de ennek ellenére nem tették meg a szükséges lépéseket, hogy megakadályozzák a káros tevékenységet.

A bíróságra beadott hivatalos dokumentumok már publikusan elérhetőek, illetve a vádolt Thompson és Read illetve szüleik által benyújtott szöveg is olvasható. Az biztos, hogy ha Schobernek sikerül is megnyernie a pert, még további éveket várhat a kártérítésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.