Hirdetés

Bíróságon támadja a TikTok a Trump-kormányzatot, amiért elérhetetlenné válik az alkalmazás



|

A TikTok szerint a törvényhozóknak semmilyen ésszerű oka nincs arra, hogy azonnal hatállyal felfüggesszék a videós alkalmazás elérhetőségét az alkalmazásboltokban.

Hirdetés

Több mint egy hónapja tart a hercehurca a TikTok körül, melyet Donald J. Trump amerikai elnök komoly nemzetbiztonsági kockázatként jelölt meg, és kikötötte, hogy ha az azt tulajdonló ByteDance nem adja el egy amerikai cégnek az alkalmazás jogait, akkor száműzi azt az Egyesült Államokból.

Noha végül az Oracle és a Walmart közösen vásárolták meg az amerikai üzemeltetés jogait, most újabb bírósági ügy van kilátásban. 

Hirdetés

A kínai állam egyelőre még nem fogadta el a megállapodást, viszont szeptember 27-én lejár a Trump által kiszabott türelmi idő, így a TikTok letöltése elérhetetlenné válik az amerikai Google Play Store-on és App Store-on keresztül. A TikTok most ezt a döntést támadta meg, mivel szerintük teljesen jogtalan, amit az Trump-kormány művel.

"Egyszerűen nincsen valódi vészhelyzet, ami alátámasztaná a kormány szélsőséges döntését. És nincsen olyan elfogadható indok sem, ami indokolná a tiltások azonnali végrehajtását."

- olvasható a TikTok vészhelyzeti keresetében, melyet a coloradói körzeti bíróságnak nyújtottak be.

Az egyezségre, miszerint az alkalmazás amerikai működtetését az Oracle és a Walmart veszi át, még Trump is rábólintott, ezért lehetett a tiltás kezdetének határidejét szeptember 20-ról 27-re csúsztatni, azonban hamarosan ez a határidő is lejár.

A vállalat már korábban is indított pert a Trump-kormány ellen, de ezek kimenetele egyelőre még nem ismert, és meglepődnénk, ha az amerikai bíróságok ezalatt a pár nap alatt a TikTok számára kedvező döntést hoznának. Jelenleg tehát két lehetőség áll a cég előtt: vagy elérik, hogy a kínai  kormány is rábólintson az üzletre, vagy lekerülnek az amerikai digitális boltokból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.