Hirdetés

Bitcoint bányásznál, de nem jutott neked videokártya? Vedd elő a Game Boy-t!



|

A Nintendo klasszikus konzoljával sem lehetetlen kriptovalutát bányászni, csak éppen nincs sok értelme.

Hirdetés

Világszerte rengetegen foglalkoznak a különböző kriptovalutákkal, és a bitcoin-bányászat népszerűsége bizony csúnya nyomott hagyott a PC-s hardverpiacon is, hiszen nagyon sok játékos nem tudta beszerezni a legújabb videokártyákat. Esélyes, hogy a bányászok között is akadnak olyanok, akiknek nem jutott a bivalyerős GPU-kból, de most ezeknek a felhasználóknak tudunk mutatni egy nem túl hatékony, de annál menőbb alternatívát.

Hirdetés

Egy stacksmashing néven tevékenykedő videós ugyanis bemutatta, hogyan lehetséges bitcoint bányászni a Nintendo 1989-ben megjelent kézi konzoljával, vagyis a Game Boy-jal. A nem mindennapi művelet kivitelezéséhez szükség volt némi segítségre, ezért a modder egy SPI-vel rákötötte a Game Boy-t egy Raspberry Pi-ra, így a 8-bites masina már képes volt az interneten bányászni.

Nyilvánvalóan a Nintendo több mint 30 éves masinája közel sem volt olyan hatékony, mint a manapság elterjedt módszerek, de azért érdekes látni, hogy végül sikerrel járt a videós.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.