Hirdetés

Bizarr módon szerelne kamerát az okosóráiba az Apple



|

Ijesztő terveken dolgoznak a cupertinói mérnökök.

Hirdetés

Az évek során a kamerák elengedhetetlen kellékei lettek a mobiltelefonoknak, táblagépeknek és laptopoknak, az okosórák körében viszont nem igazán hódított teret ez a megoldás, még annak ellenére sem, hogy a kínai gyártók részéről vannak ilyen próbálkozások.

A műfaj első közismert képviselője a Meta okosórája lehetett volna, a Facebook-fókuszú termék azonban áldozatul esett a pandémia utáni megszorításoknak, így továbbra is légüres tér honol ezen a piacon. Egy friss szivárgás szerint akár az Apple is megpróbálhatja betölteni az űrt, de az almás cég terveit elnézve nagyon reméljük, hogy végül nem így lesz.

Hirdetés

Maga az információ nem is lehetne hivatalosabb: az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) néhány napja hagyott jóvá egy szabadalmi kérelmet, amit az Apple nyújtott be, és egy kamerás okosórára vonatkozik. A dokumentáció alapján viszont a kamera egy szokatlan helyen, a készülék alján kapna helyet, vagyis csak az óra eltávolításával férnénk hozzá.

Ebben egy különleges szíj segítene, amelyről gyorsan lecsatolhatnánk az eszközt, majd a filmezés vagy fotózás végeztével vissza is tehetnénk rá. Adja magát a kérdés, hogy ez vajon melyik univerzumban, idővonalon vagy dimenzióban lenne kevésbé körülményes, mint a mobilunkat használni, azokat az eseteket kivéve persze, amikor a telefon valamiért nem elérhető, és égető szükségét érezzük a kamerázásnak.

Akárhogy is legyen, az Apple évről évre koncepciók tucatjait védeti le az USPTO-nál, amelyeknek végül csak elenyésző részéből lesz megvásárolható termék, úgyhogy jó esély van rá, hogy a bizarr kamerás kütyüjük piacra dobását is megússzuk. A cupertinóiak mindenesetre megszállottan ragaszkodni látszanak a praktikumnak hadat üzenő megoldásokhoz, az okosóra alján elhelyezett kamera legalábbis simán kezet foghat a vezeték nélküli Magic Mouse mémmé vált töltőportjával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.