Hirdetés

Bizonyos appokban rezegni kezd az iPhone 14 Pro kamerája



|

Nem minden korai vásárlónak felhőtlen az öröme.

Hirdetés

A múlt héten az Apple elkezdte kiszállítani a szeptember 7-én leleplezett iPhone 14-modelleket, így már nem csak a kivételezett helyzetben lévő influenszerek nyomogathatják az almás mobilok legfrissebb generációját.

A jelek szerint azonban nem mindenkinél alakult felhőtlenül az első találkozás, bizonyos iPhone 14 Pro vásárlók ugyanis egy meglehetősen furcsa kamerahibára panaszkodnak az idehaza 570 és 630 ezer forintos árról induló iPhone 14 Pro és Pro Max kapcsán.

Hirdetés

Az elsőként a Redditen felbukkanó beszámolók szerint az új csúcskészülékek kamerája többeknél is remegni kezd és kattogó hangokat ad ki, ha a különböző közösségi alkalmazásokban, az Instagramon, a TikTokon vagy a Snapchaten próbálják használnii. Az alábbi YouTube-videó pontosan megmutatja a helyzetet:

A hibajelenség kizárólag a harmadik féltől származó alkalmazásokban jelentkezik, míg a gyári Kamera app rendeltetésszerűen teszi a dolgát. A látottakból ítélve az érintett alkalmazásokban valamiféle szoftveres galiba lehet az iPhone 14 Pro és Pro Max képstabilizáló szenzorával, ami megoldható egy frissítéssel is. Cikkünk írásáig az Apple és a közösségi oldalak üzemeltetői sem kommentálták a problémát. A nálunk lévő tesztkészülék nem produkál ilyen problémát, úgyhogy nem minden modell érintett.

Az iPhone 14 Pro és Pro Max az idén emelte a tétet, és az eddig használt 12 megapixel helyett 48 megapixeles kamerát kapott, amit egy profi fotós már el is vitt egy túrára, tapasztalatairól ebben a cikkünkben írtunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.