Hirdetés

Bizonytalanná vált a Microsoft Store sorsa



|

Az UWP gyakorlatilag halott, ezért a Microsoft száműzheti az appokat a Microsoft Store-ból.

Hirdetés

A Microsoft Store eredetileg Windows Store néven indult el, még 2012-ben, a Windows 8-cal. A Microsoft PC-re és mobilra is innen szerette volna terjeszteni az appokat, ezért hozta létre az UWP platformot is. 

Hirdetés

A Windows 10-zel végül egyesítette az összes digitális boltját az óriás, így a Microsoft Store digitális videókat, zenéket, e-könyveket, konzolos játékokat és UWP-s appokat is kínál. A Windows Phone támogatása idővel azonban megszűnt, most pedig úgy néz ki, hogy az UWP-s appok támogatása is hamarosan a végéhez ér. 

Paul Thurrott szerint az UWP-t szinte garantáltan kukázza a Microsoft, emiatt a Microsoft Store sorsa is bizonytalanná válik. A Windows Phone végével az elérhető appok száma még jobban stagnált, és bár a Microsoft megpróbálta meggyőzni a fejlesztőket az új appok létrehozásáról, de az új ötletek sem hoztak eredményt. 

A Microsoft alkalmazáskínálata eltörpül amellett, amit az App Store vagy a Play Áruház kínál. A Microsoft Store Thurrott szerint azonban nem szűnik meg, a játékokat, videós és audiotartalmakat továbbra is ezen keresztül árulja majd a redmondi cég. Komoly átszervezésekre lehet azonban számítani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.