Hirdetés

Biztonsági hibát észlelt az AMD, érdemes minél előbb telepíteni a javító frissítést



|

A vállalat gyorsan reagált az AMD Chipset Drivert érintő problémára.

Hirdetés

Az AMD hivatalos közleményben tájékoztatta a felhasználókat, hogy a szakértők nemrégiben észleltek egy biztonsági rést az AMD Chipset Driver rendszerében, viszont a problémára már sikerült megoldást találni. A gyártó processzoraihoz kapcsolódó hibának köszönhetően illetéktelenek is hozzáférhetnek a felhasználók jelszavaihoz és biztonsági adataihoz, így érdemes minél előbb telepíteni a vonatkozó frissítést.

A ZeroPeril kutatócsapata először a Ryzen 2000 és a Ryzen 3000 szériás chipeknél fedezte fel a biztonsági rést, de kiderült, hogy régebbi processzorok és az újabb Threadripperek is érintettek.

Hirdetés

Az érintett felhasználóknak szükséges telepíteni a Windows frissítésen keresztül az AMD PSP drivert a 5.17.0.0 vagy újabb verzióra, vagy az AMD Chipset Driver 3.08.17.735. verzióját.

Előbbi esetében az Eszközkezelőben lehet ellenőrizni, hogy az AMD PSP melyik verzióját használjuk, itt is frissíthetünk, ha úgy kényelmesebb. Az AMD Chipset Driver esetében a vállalat hivatalos honlapján keresztül érhetők el az adott termékekhez szükséges javítások és frissítések.

Az érintett termékek listája az AMD kapcsolódó hivatalos közleményében található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.