Hirdetés

Biztonsági kamerává alakítja a Teslát egy új funkció



|

Mindent rögzíthetünk, amit a járgány szenzorai látnak, és még szólhatunk is a közelben tartózkodókhoz.

Hirdetés

Miközben az autóipar olyan mamutjai, mint a General Motors látványosan küszködnek, Elon Musk vállalata sorra dönti a rekordokat, és egyik sem negatív. Az pedig, hogy mind a Roadster, mind a Cybertruck piacra lépése csúszik, jottányit sem rontott a Tesla megítélésén.

Miután a SpaceX együttműködése a NASA-val is terv szerint alakul, Musk azt is megengedheti magának, hogy olyan mellékprojektek kössék le az energiáit, mint a Tesla sör.

Hirdetés

Abban, hogy azok közül, akik elektromos autót vásárolnának, sokan a Tesla termékeivel szemeznek, komoly szerepet játszik a brand marketingje is, amely azt az érzést szeretné kialakítani a tulajdonosban, hogy egy elit klubhoz tartozik. Erre erősítenek rá a járgányokhoz kapcsolódó szolgáltatások, köztük a frissen debütált Sentry Mode.

Az 2021.36.8-as verziószámú szoftverfrissítés installálását követően a Tesla kizárólag iOS-re elérhető alkalmazásában aktiválhatjuk az imént említett funkciót, így távoli hozzáférést kapunk a járgány kameráihoz. Ehhez még két további feltételnek kell megfelelnünk: a mobilapp nem lehet régebbi a 4.21-esnél, továbbá kell még a Premium Connectivity előfizetés is, ami havi tíz dollárért szélessávú internetkapcsolatot biztosít.

A Sentry Mode alapvetően arra szolgál, hogy mielőtt megközelítenénk az autót, a végpontok között titkosított (ez azt jelenti, hogy még a gyártó sem fér hozzá), élő kameraképen keresztül meggyőződhessünk arról, biztonságos-e a közvetlen környezete. De természetesen arra is használhatjuk ezt a funkciót, hogy szemmel tartsuk a helyet, ahova leparkoltunk.

Elon Musk egy tweetre reagálva nem mulasztotta el felhívni arra a figyelmet, hogy a jármű beépített hangszóróin keresztül szólhatunk is ahhoz, aki épp az autónk közelében tartózkodik, akár meg is tréfálhatunk ismerősöket és ismeretleneket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.