Hirdetés

Biztonságosabbá tenné a QR-kódra épülő Apple Pay-tranzakciókat az Apple



|

A QR-kódok biztonságos szkennelésével NFC nélküli mobilfizetést tenne lehetővé széles körben az Apple az Apple Pay rendszeren keresztül.

Hirdetés

Hamarosan NFC nélkül is végbemehetnek az Apple Pay-tranzakciók, ugyanis az Apple a jelentések szerint fontolgatja, hogy engedélyezi a boltokban a QR-kódok beszkennelésével történő biztonságos fizetést. A kódalapú fizetésről már júliusban is voltak szivárgások; a szkennelés utasítaná a Wallet appot, hogy hajtsa végre az Apple Pay segítségével a tranzakciót. Ezzel kapcsolatban került elő nemrég egy szabadalom, amely szintén bizonyítja, hogy az Apple fontolgatja a funkció bevezetését. 

Hirdetés

A kereskedő és a felhasználó között ez alapján nem fordulnának meg érzékeny adatok közvetlen módon, és az Apple szerint a Bluetooth és az NFC is biztonsági kockázat, mert aktívan közvetítik a tranzakciós adatokat. Ráadásul az érintésmentes fizetés sem mindenhol támogatott. 

A QR-kódokat a mobil kamerájával lehetne beszkennelni, a kereskedő és a fogyasztó közötti tranzakciót egy zsíróbank irányítaná, a kereskedőt csak arról tájékoztatnák, hogy a számlát kiegyenlítették, arról nem, hogy ki volt a fizető. Az effajta szabadalmak persze önmagukban nem garantálják egy funkció megjelenését, de QR-kódokat már egyébként is használnak tranzakciók lebonyolításához egyes helyeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.