Hirdetés

Blokkolja a felnőtt tartalmakat az iOS-es Discord



|

A szigorítás nem univerzális, androidon továbbra is elérhetők maradnak a NSFW-tartalmakat kínáló szerverek.

Hirdetés

A 2015-ben indult Discord ma már több millió szervert kínál a létező legkülönbözőbb témáknak szentelve, ám ahogy az az interneten lenni szokott, ezek között jócskán akadnak felnőtt tartalmak köré szerveződő csatornák is. A NSFW-ként jelölt szerverekhez eddig is csak 18 év felettiek csatlakozhattak, a Discord most viszont egy bejelentéssel elvágta tőlük az iOS-es alkalmazás összes felhasználóját is.

A hivatalos poszt nem részletezi a döntés indokát, csupán arról ír, hogy az Apple operációs rendszerén a továbbiakban csak az NSFW-szerverek tulajdonosai és moderátorai férhetnek hozzá ezekhez a csatornákhoz. A bejelentésben szóba sem kerül az Android, így nem tűnik valószínűnek, hogy ott is hasonló szigorítást terveznének.

Hirdetés

A Discord felnőtt tartalmaihoz így iPhone-ról már csak a böngészőből lehet hozzáférni. Az AppleInsider szerint a döntésnek ahhoz lehet köze, hogy az Apple kérésére a Discordnak nemrég módosítania kellett az alkalmazás korhatár-besorolását 12+-ról 17+-ra, méghozzá pont a felnőtt tartalmakhoz biztosított könnyű hozzáférés miatt. Elképzelhető tehát, hogy a változtatással a korhatár mérséklését szeretnék elérni.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.