Hirdetés

Az AMD-s Lisa Su 2019 egyik legmeghatározóbb embere lett



|

Az AMD ügyvezetője felkerült a Bloomberg 50 listára, vagyis az idei év egyik legmeghatározóbb emberének számít. És ez bizony jót jelent a hosszú ideje egyfelé billenő processzorpiac számára.

Hirdetés

A Bloomberg úgy döntött, hogy az AMD ügyvezetőjének, Lisa Sunak helye van a Bloomberg 50-es listán. Bár hazánkban ez a név nem sokat mond, nagy dologról van szó: Itt azokat a kiemelkedően fontos embereket gyűjtöttik egybe, akik a világ és a főbb szektorok számos területén meghatározó szereplői voltak az idei évnek. 

Hirdetés

Ez újabb bizonyíték arra, hogy az AMD egyre nagyobb és elismertebb név a piacon, immáron nem másodvonalbeli processzorgyártóként tekintenek rá. Ehhez persze kellett az, hogy az Intel sok évig ügyetlenkedjen a gyártástechnológia fejlesztésével, majd, hogy állandó készletproblémákkal szenvedjen.

A Bloomberg azért is díjazta Lisa Sut, mert az Intelt a saját játékában verte meg az AMD. A gyártó ikonikus arca stabilan kormányozza az AMD-t a szakértők szerint, és azon nagy ügyfelek számára is jó alternatívává tette, akik mindig is az Intelre építettek. Mindezt pedig egy elég jelentős, és sokak számára már bebetonozottnak hitt piaci hátrányból sikerült összehozni.

A piaci versennyel mi persze csak jól járunk: Lisa Su elismerést kapott azért is, mert a vezetése alatt az AMD már 7 nm-es processzorokat hozott, amikor az Intel még mindig szenved a 10 nm-es megoldásokkal. A visszajelzések szerint az európaiak több mint 60 százaléka legközelebb már AMD CPU-t venne. Szóval úgy tűnik, lassan mindenki számára látható, hogy az AMD visszatért, és ez persze a vásárlóknak csak jót hozhat. Egyrészt ugye a feltörekvő cég kirángathatja a kényelemből az Intelt, amely innovációk tekintetében újra rá kell, hogy kapcsoljon. Másrészt a valóban kétpólusú piac kiegyensúlyozottabb (és remélhetőleg valamivel alacsonyabb) árakat is hozhat. Ha pedig az így megerősödő AMD még a grafikus kártyák piacára is át tud vezetni valamelyest az új lendöletből (és a növekvő bevételekből), akkor hosszabb távon az Nvidiával folytatott párharca is egyensúly felé billenhet, szintén árbeli és innovációs javulást hozva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.