Hirdetés

Bluetooth-on keresztül többé nem tükrözi a mobil kijelzőjét a Windows 10



|

Nem halad épp rohamléptekkel a mobilt Windowshoz csatlakoztató funkció: a jövőben például csak WiFi-n keresztül lesz erre képes a Windows 10, ráadásul továbbra is mindössze néhány Samsung készülékkel.

Hirdetés

A Microsoft még bőven akkor kezdett bele a "hozzuk közelebb a mobilt és a PC-t" koncepció kidolgozásába, amikor a Nokia mobilos szekciójának beolvasztását indították: akkoriban ugyebár az volt a terv, hogy közös alapokra helyezik az operációs rendszert, és ezáltal erős átjárhatóság lesz a két eszköztípus között. Ez aztán nagyon nem jött össze, a Windows Phone gyakorlatilag kikopott a köztudatból, szóval a redmondi cég más irányból állt neki ugyanannak, és elkezdte fejleszteni a Your Phone (magyarul Csatolt telefon) alkalmazást, amely a Windows 10 részeként lehetővé teszi, hogy az okostelefonunkat az asztali rendszerrel párosítsuk, majd a PC-ről intézzük a szöveges üzenetek küldését, fogadását, valamint a hívásokat is. Az értesítések megjelennek az asztalon, ahogyan a fotók is átvihetőek PC-re. 

Hirdetés

Idén a Microsoft a Phone Screen funkcióval is újított, ami lehetővé teszi a mobil kijelzőjének tükrözését a PC-re. Szóval elvileg eljött a kánaán, ha gép előtt ülünk, akár annak kijelzőjéről, egérrel, billentyűzettel kezelhetjük a telefon funkcióit anélkül, hogy akár bekapcsolnánk vagy a kezünkbe vennénk azt.

A funkció eleinte Bluetooth LE kapcsolaton keresztül is működött, de mivel ezt csak kevés PC támogatja, ezért a Microsoft úgy döntött, hogy inkább elkaszálja ezt a támogatást, és csak WiFi-n át engedélyezi a működést. 

Sajnos a funkciót még mindig csupán néhány Samsung készülék támogatja. A Microsoft és a Samsung együtt dolgoztak a Link to Windows funkción, a Samsung mobilokon pedig gyárilag ott van a szükséges app. Sajnos ez azt is jelenti, hogy a Windows 10 ezt a tükrözést kizárólag Samsung Galaxy Fold, Galaxy Note 10 és Galaxy Note 10+, Galaxy S10/S10+/S10 e, valamint Galaxy A30s/A50s/A90 modelleken támogatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.