Hirdetés

Látványos lesz a BMW új elektromos kupéja



|

A BMW Concept i4 azt mutatja meg, hogy mire számíthatunk 2021-ben az elektromos kupétól.

Hirdetés

A BMW bemutatta az i4-es elektromos kupéjának új koncepcióját, amely négyajtós kivitelben, 435 kilométeres tisztán elektromos hatótávval, 530 lóerővel kápráztatja majd el a leendő vásárlókat. A koronavírus miatt persze ez is csak online debütált. A gyártást 2021-ben kezdheti a BMW, és némi kedvcsinálóval azért már most szolgált a novemberi adatok után. 

Hirdetés

A hosszított kialakítás mellett zárt hűtőmaszk jellemzi majd az i4-et, ez utóbbiba számos szenzort épít a gyártó. A veseformák persze most is visszaköszönnek, mindezt üvegtető és hajlított belső digitális kijelzők teszik még látványosabbá. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a sorozatgyártásra szánt modell is pont ilyen lesz-e, de egyértelmű a trend: a vezetés közben is jól használható gombok és tekerőgombok helyét érintőkijelzők veszik át. Ezek látványosak, de kevésbé praktikusak, vezetés közben már a klímán állítani is figyelemelterelő kihívás, ennek használata pedig lassan az egész autóipart jellemzi. 

A BMW most konkretizálta egyébként, hogy 435 kilométert bír majd egy feltöltéssel az i4, ami alulmúlja a kezdeti pletykákat. A 80-kilowattos akkucsomag 550 kilogrammos lesz, és része annak a tervnek, amely keretében a BMW több mint 10 milliárd euróért vásárol akkucellákat Kínából és a Samsung SDI-től. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.