Hirdetés

Így még sosem hallhattad a Bohemian Rhapsody-t



|

A nemrég debütált mozifilm hatására készíthette el a feldolgozást egy lengyel kütyümágus, aki retró hardverek működési zajait használja hangszerként.

Hirdetés

A Floppotron nevű rendszer első verzióját Paweł Zadrożniak már jó pár éve elkészítette, és azóta csiszolgatja, fejleszti. A teljesen agyament ötlet lényege az, hogy ha már egyszer a floppytól a szkenneren át a modemig mindenféle eszköz amúgy is zajokat ad ki működése közben, miért ne lehetne ezeket úgy irányítani, hogy a világ legfurcsább zenekarává változtassuk őket?

Hirdetés

A mostani alkotás a Queen egyik (hacsak nem "a") legismertebb dala, az operát rockkal összeházasító Bohemian Rhapsody feldolgozása. Az alapot itt is az egymásra tornyozott 1,44" floppy meghajtók adják, a dobokat merevlemezek olvasófejeinek kattogása helyettesíti, az ének és a szólók leképezését pedigsíkágyas szkennerek végzik. Ráadásul most a Floppotron legújabb elemeként Paweł egy igazi betárcsázós modemet is csatasorba állított.

A rendszert egy speciális szoftver irányítja, amely az egyes hardverelemeket ütemről ütemre más és más sebességgel "hajtja meg", ezáltal az eszközök által kiadott zajok hangmagassága is változik. Nincs is más hátra, nézzétek és hallgassátok meg, hogy szól az 1975-ös gigasláger retró hardvereken!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.