Hirdetés

Bombabiztos akkumulátort kapott a Galaxy S8



|

Egy stresszteszt bizonyította, hogy a Galaxy S8 akkuja akkor sem kap lángra, ha valaki tapétavágóval esik neki.

Hirdetés

A Samsung a Galaxy Note 7-tel történtek után nyolcpontos akkubiztonsági ellenőrzést vezetett be, az extrém teszteléseknek köszönhetően pedig gyakorlatilag biztosak lehetünk benne, hogy a gyártó jövőbeli készülékeiben az akkuval soha nem lesz komolyabb gond. 

Hirdetés

A népszerű What's Inside? YouTube-csatorna nemrég a JerryRigEverything-csatorna tulajdonosát látta vendégül. A páros úgy döntött, hogy stressztesztnek veti alá a Galaxy S8-at. 

A What's Inside? műsoraiban általában kettévágják a készülékeket - a Samsung zászlóshajója nem kapott lángra, amikor a Dremel többfunkciós szerszámmal elkezdték kettévágni (a hátlap lebontása után). 

A szerszámmal az akkuba is belevágtak, ami bár felfújódott, és némi füst is távozott belőle; végül semmi gondot nem okozott, robbanásnak vagy tűznek pedig nyoma sem volt. Még akkor sem, amikor ezt követően tapétavágóval lyukasztották darabokra. 

Pedig egy normál lítium-ionos akkumulátornál ilyenkor szikrákat és lángokat kellene látnunk JerryRigEverything elmondása alapján. A Samsung a jelek szerint rájött, hogyan akadályozza meg, hogy a Galaxy S8 akkuja lángra kapjon. 

A Galaxy S8 leendő tulajdonosai tehát az extrém stresszteszteket végző YouTuberek szerint is megnyugodhatnak: a Samsung újdonsága több, mint biztonságos, a dél-koreai gyártó remek munkát végzett. 

De ilyesmit azért senki ne próbáljon ki otthon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.