Hirdetés

Bőrbetegségek azonosításában segít a Google mesterséges intelligencia eszköze



|

A Google tervei szerint még ebben az évben globálisan elérhető lesz az új egészségügyi funkció.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia különböző eszközeit már egyre szélesebb körökben alkalmazzák a techvállalatok, a szórakoztatóiparban és az egészségügyben egyaránt. 

A Pornhub például a legújabb projektjének köszönhetően megoldja, hogy a több mint 100 éves felnőttfilmeket is színesben láthassuk, a Google egyik legújabb eszköze ennél nemesebb célt tűzött ki maga elé: megjósolja, hogy mikor fog meghibásodni a felhasználók HDD-je.

A Google emellett már egy újabb mesterséges intelligencia eszközt is bemutatott a Google IO konferencián, amely jelentős segítséget nyújthat a bőrgyógyászat területén. Az applikáció már megkapta a CE-jelölést egészségügyi használatra Európában, és várhatóan hamarosan az USA területén is hitelesíteni fogja az illetékes szervezet.

Hirdetés

A Google IO során bemutatott bőrgyógyászati asszisztens eszköz lényege, hogy 288 különböző bőrbetegséget és tünetet felismer a hatalmas adatbázis alapján.

Az applikációt három éven keresztül fejlesztették, és több mint 65 ezer képet dolgozott fel a rendszer, amely alapján megbízhatóan felismeri egy fotó alapján a felhasználó tüneteit.

A Google hangsúlyozta, hogy természetesen az app eredménye nem helyettesíti az orvosi diagnózist, viszont hasznos eszközt nyújt a betegségek felismerésében az emberek számára.

Az applikáció egyelőre tesztverzióban működik, és a fénykép felismerés mellett kapcsolódó kérdések megválaszolásával lehet pontosítani a találatokat.

A Google tervei alapján bőr, haj és köröm tünetek felismerésére is képes a mesterséges intelligencia, az eszköz végleges verziója pedig várhatóan még ebben az évben válik elérhetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.