Hirdetés

Bőrelváltozások online diagnózisára képes a Semmelweis Egyetem mesterséges intelligenciája



|

A intézmény az AIP Medical Holdinggal együtműködve fejlesztette a különleges rendszert, amely ellenőrzéséért szakorvosok is felelősek.

Hirdetés

Hivatalosan is elindult a Semmelweis Egyetem kezdeményezéséből az az online egészségügyi szolgáltatás, amelynek köszönhetően gyorsan és egyszerűen kérhetik az emberek a bőrelváltozások diagnózisát.

Az egyetem és az AIP Medical Holding szakemberi együtt fejlesztették ki az AIP Derm szoftvert, amely folyamatosan támogatott mesterséges intelligenciája több mint hétszázféle bőrbetegség azonosítására képes. Az adatbázis fejlesztéséhez hozzájárultak az Egyesült Államokban hasonló technológiával működő rendszerek adatai, összesen kb. 2 millió felvétel.

Hirdetés

Az AIP Derm szolgáltatást bárki igénybe veheti a hivatalos honlapon keresztül, mindössze a felhasználó TAJ-száma szükséges az adatrögzítéshez.

A rendszer diagnózisát mindig ellenőrzi egy bőrgyógyász szakorvos, aki elé a beérkező eseteket a szoftver rangsorolja. A szakorvos a diagnózist jóváhagyhatja, majd a beteg visszajelzést kap az orvostól, amely lehet recept is, de a személyes konzultáció szükségességét is lehet jelezni.

Az AIP Derm használata gördülékenyen működik, a beszámolók alapján a betegek és az orvosok munkáját is megkönnyíti. A honlapon való regisztrációt követően szükséges a kép feltöltése, majd a tünetek leírása, ezután a kezelőorvos a mesterséges intelligencia támogatásával megállapítja a végső diagnózist.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.