Hirdetés

Bőrre került a világ első, mesterséges intelligenciával tervezett tetoválása



|

A szavakból képeket alkotó DALL-E 2 ezúttal tetoválást tervezett, amit máris tintába foglaltak.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be az OpenAI mesterséges intelligenciás projektjéről, a Salvador Dalí és a WALL-E nevét ötvöző DALL-E 2-ről, amely néhány szóból álló utasítások alapján alkot élethű fotókat, szükség esetén pedig akár a meglévő képek részleteit is tetszés szerint módosítja.

Az algoritmusba több korlátozást is építettek, így egyebek mellett nem képes felnőtt tartalmakat gyártani, vagy ismert emberek arcát lemásolni, cserébe viszont a jelek szerint kiválóan alkalmas lehet tetoválások tervezésére.

Hirdetés

Everett Randle legalábbis arról számolt be a Twitteren, hogy a DALL-E 2 tervezte a karjára tetovált szimbólumot, s ezzel tudomása szerint ő lehet a világ első embere, aki egy MI-ihlette varrattal ékeskedik. A rajz  egy "A" betű akar lenni, annyi turpisság viszont van a dologban, hogy az alul látható kis keresztet már Randle biggyesztette oda, mert önmagában kissé sátánista hatásúnak találta az ábrát.

A sztorit még Peter Welinder, a DALL-E 2-t megalkotó OpenAI alelnöke is megosztotta, bejegyzésében szintén azt írva, hogy ez a világ első MI-tetkója. Ami pedig a többi reakciót illeti, rengetegen gratuláltak Randle-nek az ötletért, egy felhasználó viszont rákérdezett, hogy NFT-ként fogja-e árusítani, amivel kiválóan sikerült megragadnia a korszellemet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.