Hirdetés

Börtönbe kell vonulnia a Megaupload üzemeltetőinek



|

Azzal, hogy lehetővé tették tartalmak illegális megosztását, súlyos károkat okoztak.

Hirdetés

Bár sokan a torrentezést választják, ha biztonsági mentéseket akarnak letölteni filmekből, sorozatokból és játékokból, volt idő, amikor más módokon lehetett beszerezni a különféle tartalmakat: például fájlmegosztókról, akár száz, különálló .rar fájlban. A Megaupload egy népszerű szolgáltatás volt, aminek alapítója, Kim Dotcom ellen már 2012-ben eljárás indult, akkor az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma lelőtte az oldalt, helyét pedig a Mega vette át. 

Dotcom felfüggesztett börtönbüntetést kapott (és nem ez volt az első ügye), de nem csak vele szemben indítottak eljárást: két üzemeltető, Mathias Ortmann és Bram van der Kolk ügye most zárult le Új-Zélandon.

Hirdetés

A bíróság Ortmannt 2,7, van der Kolkot pedig 2,6 évnyi börtönbüntetésre ítélte, és jobban jártak így, mintha kiadták volna őket az Egyesült Államoknak. Büntetésüket augusztusban kell megkezdeniük, mivel előbbi épp gyereket vár, utóbbi pedig beteg édesanyjáról gondoskodik. Eredetileg 10 évről indult a licit, ám segített rajtuk, hogy bűnösnek vallották magukat, és megállapodást kötöttek az FBI-jal.

Mindeközben egyébként az még nem dőlt el, hogy Dotcomot kiadják-e az amerikaiaknak. Ha igen, 185 évnyi börtön várna rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.