Hirdetés

Borzongást és fejtörőket ígér a PC World májusi teljes játéka



|

Ha szívesen göngyölítesz fel izgalmas rejtélyeket és oldasz meg feladványokat, ráadásul mindezt borzongató hangulatú, elhagyatott helyszíneken, akkor ne késlekedj az Anna - Extended Edition feltelepítésével!

Hirdetés

Nagy népszerűségnek örvendenek azok a dermesztő és misztikus atmoszférájú alkotások, amelyekben nem az a lényeg, hogy minél több tárat beleeresszünk az életünkre törő élőlényekbe, hanem hogy ügyességünket, rátermettségünket és eszünket kihasználva érjünk célt. Ezeknél a játékoknál az aktuális rejtély apránkénti megoldása a lényeg, miközben folyamatosan szinten tartják az adrenalinszintünket is, szóval a relaxálásra vágyók rossz ajtón kopogtatnak ennél a műfajnál - akárcsak a brit Dreampainters belsőnézetes, point & click elemeket is tartalmazó kalandjának általunk irányított főhőse a PC World legújabb ajándék játékában. Az Anna - Extended Edition az olasz hegyekbe kalauzol el bennünket, hogy egy elhagyatott fűrészmalomban nyomokat keresve derüljön fény a címszereplő múltjának sötét titkaira.

Az őrület határán

A festői szépségű Észak-Olaszország szemkápráztató magaslatai csakis addig homályosítják el a látásunkat és altatják el a gyanakvásunkat, amíg be nem tesszük a lábunkat az ártalmatlannak tűnő fűrészmalomba, ahol megkezdődnek a gondok. Anna ugyanis mindenfajta szörnyű kihívás elé állítja azokat, akik belépnek a játszóterére, de az eseményeket elsősorban a mi cselekedeteink és döntéseink alakítják.

Hirdetés

Tudniillik a kísérteties történet során tanúsított viselkedésünk befolyásolja a főszereplő mentális egészségét és magát a játékmenetet is: erre reagálva a mesterséges intelligencia alakít a helyszíneken, és természetfeletti eseményeket indít el, cserébe viszont a megváltozott részleteknek köszönhetően új titkokat tárhatunk fel, amelyek a nyolc különböző befejezés egyikéhez vezetnek. Ennek köszönhetően akár többször is neki lehet futni ennek a pulzusemelő nyomozósdinak, amire szükség is lesz, ugyanis a mediterrán hangulatból horrorfilmes közegbe átcsapó helyszínen rendkívül könnyen becsavarodhat a karakterünk. A kíméletlen valóságtól egyre jobban elszakadva pedig egyre nehezebb megoldani a fizikaalapú rejtvényeket. Egyetlen segítségünk leghűségesebb társunk, a naplónk, amely mesél, tanácsot ad, feszültséget old.

Kibővített élmény

Ahogyan azonban a neve is mutatja, az Anna - Extended Edition egy teljesebb, csiszoltabb kiadásban igyekszik öregbíteni a Kalypso Media nevét. A kibővített változat a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve számos újdonsággal egészíti ki az alapjátékot, azaz változatosabb környezetet, javított kezelőfelületet, szebb grafikát, vadonatúj muzsikákat és még több fejtörőt kínál az érdeklődőknek, ami által nem csupán a játékélmény, de a játékidő is megnövekszik. A "kicsinosított és felhizlalt" Anna ráadásul egyéb extrákkal is rendelkezik, hiszen képeket nézegethetünk a helyszínt inspiráló valódi fűrészmalomról, megkapjuk a teljes soundtracket, és hozzáférhetünk a karakter jegyzetfüzetéhez is.

Az Anna - Extended Edition tehát egy olyan rémisztő utazásra invitálja az ijesztő kihívásoktól nem megtorpanó kalandorokat, amelyet nem egyhamar fognak elfelejteni, pláne, ha nem csak egyszer rugaszkodnak neki a központi rejtély felgöngyölítésének. A játék feltuningolt változata mindezt csiszoltan, megszépítve, kibővítve teszi átélhetővé, a 2022/05-ös PC World magazin tulajdonosai pedig bármikor belevethetik magukat a megtapasztalásába. Érdemes is.

A gépigény már nem rejtély

Mint ahogy mindig, úgy a PC World most is odafigyelt rá, hogy olyan ajándék játékot válasszon, amelyet a lehető legtöbb konfiguráció képes futtatni. Az Anna - Extended Edition ezt a kritériumot maximálisan teljesíti, hiszen vígan elindul akkor is, ha még mindig Windows XP van feltelepítve gépedre, de az ajánlott beállításokhoz is csak Windows 7-et kér. A Dreampainters fejlesztése a minimumon beéri egy Dual Core processzorral, 2 GB RAM-mal, egy Shader Model 3-at támogató videokártyával és 850 MB szabad hellyel, de a rendszerigény a grafikát felhúzva sem nő meg fájdalmasan, hiszen akkor is csak Quad Core CPU, 4 GB memória, és 3/4/5-ös szériájú Nvidia vagy ATI HD videokártya kell hozzá. Az Anna - Extended Edition kedvéért tehát garantáltan nem kell új hardvert venni vagy a már meglévőt fejleszteni.

Az Anna - Extended Edition ajándékba jár a május 6-án megjelenő 2022/05-ös PC World magazin mellé, amit előfizetőként már két nappal korábban kézbe vehetsz, ha a posta is úgy akarja. A játék mellett más értékes szoftvereket is bezsebelhetsz új lapszámunkkal, szóval megéri lecsapni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.