Hirdetés

Borzongást és fejtörőket ígér a PC World májusi teljes játéka

|

Ha szívesen göngyölítesz fel izgalmas rejtélyeket és oldasz meg feladványokat, ráadásul mindezt borzongató hangulatú, elhagyatott helyszíneken, akkor ne késlekedj az Anna - Extended Edition feltelepítésével!

Hirdetés

Nagy népszerűségnek örvendenek azok a dermesztő és misztikus atmoszférájú alkotások, amelyekben nem az a lényeg, hogy minél több tárat beleeresszünk az életünkre törő élőlényekbe, hanem hogy ügyességünket, rátermettségünket és eszünket kihasználva érjünk célt. Ezeknél a játékoknál az aktuális rejtély apránkénti megoldása a lényeg, miközben folyamatosan szinten tartják az adrenalinszintünket is, szóval a relaxálásra vágyók rossz ajtón kopogtatnak ennél a műfajnál - akárcsak a brit Dreampainters belsőnézetes, point & click elemeket is tartalmazó kalandjának általunk irányított főhőse a PC World legújabb ajándék játékában. Az Anna - Extended Edition az olasz hegyekbe kalauzol el bennünket, hogy egy elhagyatott fűrészmalomban nyomokat keresve derüljön fény a címszereplő múltjának sötét titkaira.

Az őrület határán

A festői szépségű Észak-Olaszország szemkápráztató magaslatai csakis addig homályosítják el a látásunkat és altatják el a gyanakvásunkat, amíg be nem tesszük a lábunkat az ártalmatlannak tűnő fűrészmalomba, ahol megkezdődnek a gondok. Anna ugyanis mindenfajta szörnyű kihívás elé állítja azokat, akik belépnek a játszóterére, de az eseményeket elsősorban a mi cselekedeteink és döntéseink alakítják.

Hirdetés

Tudniillik a kísérteties történet során tanúsított viselkedésünk befolyásolja a főszereplő mentális egészségét és magát a játékmenetet is: erre reagálva a mesterséges intelligencia alakít a helyszíneken, és természetfeletti eseményeket indít el, cserébe viszont a megváltozott részleteknek köszönhetően új titkokat tárhatunk fel, amelyek a nyolc különböző befejezés egyikéhez vezetnek. Ennek köszönhetően akár többször is neki lehet futni ennek a pulzusemelő nyomozósdinak, amire szükség is lesz, ugyanis a mediterrán hangulatból horrorfilmes közegbe átcsapó helyszínen rendkívül könnyen becsavarodhat a karakterünk. A kíméletlen valóságtól egyre jobban elszakadva pedig egyre nehezebb megoldani a fizikaalapú rejtvényeket. Egyetlen segítségünk leghűségesebb társunk, a naplónk, amely mesél, tanácsot ad, feszültséget old.

Kibővített élmény

Ahogyan azonban a neve is mutatja, az Anna - Extended Edition egy teljesebb, csiszoltabb kiadásban igyekszik öregbíteni a Kalypso Media nevét. A kibővített változat a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve számos újdonsággal egészíti ki az alapjátékot, azaz változatosabb környezetet, javított kezelőfelületet, szebb grafikát, vadonatúj muzsikákat és még több fejtörőt kínál az érdeklődőknek, ami által nem csupán a játékélmény, de a játékidő is megnövekszik. A "kicsinosított és felhizlalt" Anna ráadásul egyéb extrákkal is rendelkezik, hiszen képeket nézegethetünk a helyszínt inspiráló valódi fűrészmalomról, megkapjuk a teljes soundtracket, és hozzáférhetünk a karakter jegyzetfüzetéhez is.

Az Anna - Extended Edition tehát egy olyan rémisztő utazásra invitálja az ijesztő kihívásoktól nem megtorpanó kalandorokat, amelyet nem egyhamar fognak elfelejteni, pláne, ha nem csak egyszer rugaszkodnak neki a központi rejtély felgöngyölítésének. A játék feltuningolt változata mindezt csiszoltan, megszépítve, kibővítve teszi átélhetővé, a 2022/05-ös PC World magazin tulajdonosai pedig bármikor belevethetik magukat a megtapasztalásába. Érdemes is.

A gépigény már nem rejtély

Mint ahogy mindig, úgy a PC World most is odafigyelt rá, hogy olyan ajándék játékot válasszon, amelyet a lehető legtöbb konfiguráció képes futtatni. Az Anna - Extended Edition ezt a kritériumot maximálisan teljesíti, hiszen vígan elindul akkor is, ha még mindig Windows XP van feltelepítve gépedre, de az ajánlott beállításokhoz is csak Windows 7-et kér. A Dreampainters fejlesztése a minimumon beéri egy Dual Core processzorral, 2 GB RAM-mal, egy Shader Model 3-at támogató videokártyával és 850 MB szabad hellyel, de a rendszerigény a grafikát felhúzva sem nő meg fájdalmasan, hiszen akkor is csak Quad Core CPU, 4 GB memória, és 3/4/5-ös szériájú Nvidia vagy ATI HD videokártya kell hozzá. Az Anna - Extended Edition kedvéért tehát garantáltan nem kell új hardvert venni vagy a már meglévőt fejleszteni.

Az Anna - Extended Edition ajándékba jár a május 6-án megjelenő 2022/05-ös PC World magazin mellé, amit előfizetőként már két nappal korábban kézbe vehetsz, ha a posta is úgy akarja. A játék mellett más értékes szoftvereket is bezsebelhetsz új lapszámunkkal, szóval megéri lecsapni rá.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.