Hirdetés

Robotkutyák vizsgálják a koronavírusos betegeket



|

Egy kórház Bostonban úgy döntött, hogy a Boston Dynamics híres négylábú robotjait veti be a koronavírus-gyanús emberek szűrésére.

Hirdetés

A koronavírus okozta járvány ellen minden érdekes vagy szokatlan technológiát megpróbálnak bevetni. Ezúttal a Boston Dynamics négylábú robotkutyáját, a Spot néven ismert eszközt állították szolgálatba. Az elmúlt két hétben több Bostonban lévő kórházban is dolgoztak az életszerű mozgásukról ismert robotokkal. A Boston Dynamics az elmúlt hónapját azzal töltötte, hogy kitalálta és letesztelte, a robotjai miként tudnának segíti az egészségügyi dolgozók védelmében. 

Hirdetés

A cég nyílt forráskódúvá teszi a szükséges hardvereket és szoftvereket, hogy azokat más gyártók is használhassák. Addig is a mostani Spot robotokat egy iPad táblagéppel szerelték fel, valamint egy két irányba működő rádióval. Az orvosok így távolról tekinthetik meg a beteget, beszélhetnek azzal, értékelhetik a tüneteit, miközben magukat nem teszik ki veszélynek. 

Ezt megelőzően sátrakban sorakoztak a fertőzöttnek vélt emberek, ezekben pedig 5 fős orvosi személyzet tartózkodott. A robotok használatának célja tehát az, hogy mérsékeljék a fizikai kontaktust azokkal, akik valószínűleg fertőzöttek. A Boston Dynamics pedig azt reméli, idővel a Spot robot az emberek életjeleit is képes lesz vizsgálni, például hőkamerákkal és speciális kamerákkal a légzést, vérnyomást, testhőmérsékletet. Fertőtlenítés elvégzésére is akarnak továbbá Spot robotokat, ezek átalakítása is zajlik már. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.