Hirdetés

Bővíti a Sony a tévéi VRR támogatását, de mit jelent ez a PlayStation 5 konzolok tulajdonosainak?



|

Ez eddiginél több készüléken lesz elérhető a változó frissítési gyakoriság.

Hirdetés

Nagyon hasznos funkció a VRR, vagyis a Variable Refresh Rate (magyarul pedig változó frissítési gyakoriság), aminek segítségével összehangolhatjuk a tévénket és például konzolunkat, így akár 120Hz-en is élvezhetjük a különböző játékokat, miközben az imént említett eljárásnak hála szinte észre sem vesszük az fps-szám esetleges ingadozását.

Érdemes megjegyezni, hogy míg az új generációs Xbox konzolok kezdettől fogva élvezték a VRR nyújtotta előnyöket, addig a PlayStation 5 egyáltalán nem. És bár most a Sony tett egy újabb lépést a funkció támogatottságának kiszélesítése érdekében, a saját konzoljáról továbbra is megfeledkezni látszik.

Hirdetés

A FlatpanelsHD ugyanis arról számolt be, hogy a japán gyártó újabb tévék esetében teszi elérhetővé a VRR-t Európában, az Egyesült Államokban, illetve Ázsiában is. Az alábbi készülékek érintettek a frissítésben:

- A80J
- A90J
- Z9J
- X90J
- X95J

Ez mindenképpen jó hír, ha valamelyik tévé birtokában vagytok a felsoroltak közül, továbbá rendelkeztek HDMI 2.1-es kábellel is, mert amint rákötitek az Xbox Series X vagy S konzolotokat, máris megtapasztaljátok, miért dicsérik a felhasználók a VRR-t. Az egyelőre rejtély, hogy a Sony mikor készíti fel erre a PlayStation 5-öt, de gyaníthatóan csak idő kérdése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.