Hirdetés

Odacsaptak az Apple-nek, van, ahol kötelező töltőt adni az iPhone 12 mobilokhoz



|

A fogyasztóvédelmet nem győzték meg mindenhol az Apple környezetvédelmi indokai, ezért előírták a vállalat számára, hogy kötelező érvényűen csomagoljon töltőt az iPhone-ok mellé.

Hirdetés

Az Apple az iPhone 12 mobilok bemutatójakor azt mondta, hogy az Apple Watch okosórák után többé az iPhone okostelefonokhoz sem jár töltő, környezetvédelmi okokból. A felhasználók felháborodtak, de semmit sem tehettek a döntés ellen. A brazil fogyasztóvédelem azonban tehet, és tesz is: arra kényszeríti az Apple-t, hogy kötelezően csomagoljon töltőt a mobiljai mellé egész Brazíliában. 

A hatóságok először magyarázatot kértek a töltő hiányára az Apple-től, a cég pedig környezetvédelmi okokat emlegetett, mondván, úgyis van már mindenkinek kompatibilis töltője, pazarlás újakat gyártani.

Hirdetés

A brazil fogyasztóvédelmet nem győzték még az Apple válaszai, szerintük a töltő igenis alapvető tartozék egy okostelefon dobozában. Ha az Apple nem kezdi meg azonnali hatállyal a töltők mellékelését, akkor a brazil fogyasztóvédelem megbüntetni. 

Mostanában egyre több hatóság száll rá az Apple-re: sorra jönnek a büntetések az évekkel ezelőtti iPhone-lassítás és akkugondok miatt, a franciák fülhallgató mellékelésére kényszerítették az iPhone-okhoz az Apple-t, nemrég pedig 10 millió euróra büntették az olaszok a céget, amiért az túlzó reklámokkal hirdette a mobiljai vízállóságát

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.