Hirdetés

Félsz a repüléstől? Menekülj a virtuális valóságba!



|

A British Airways London - New York járatán tesztelik hamarosan a fedélzeti szórakoztatás új formáját, ami segít ellazulni a felhők fölött.

Hirdetés

A hosszú repülőutak a legtöbb utas számára csak nyűgöt jelentenek, ilyenkor nem igaz az a keleti bölcsesség, hogy "az út fontos, nem a cél". Ráadásul jó páran vannak úgy a repüléssel, hogy bármennyire is biztonságos és mindennapos dolog, képtelenek ellazulni, és különféle félelmekkel, szorongásokkal vannak tele az út alatt. A megoldás a légitársaság szerint az lehet, ha a virtuális valóság segítségével eltereljük az utas figyelmét arról, hogy egy számára eredetileg nyugtalanító helyzetben van. Kezdődnek is a tesztek, aminek az eredménye remélhetőleg a még nyugodtabb, ellazultabb utazás lesz.

Hirdetés

Az amerikai járatokra tesztként érkező VR-headseteket a SkyLights szállítja, és a British Airways elsőként természetesen az első osztály utasainak kedveskedik majd a lehetőséggel. A teljes fedélzeti szórakoztató rendszert átportolják ilyen nézetre, ahol 2D, 3D vagy 360 fokos formátumban lehet filmeket nézni, játékokat használni és a rendszer többi elemét kezelni.

Emellett kifejezetten a repüléstől való félelem vagy az emiatti szorongás oldására szolgáló megoldások is helyet kapnak itt, például terapeuták által összeállított nyugtató programokat, vezetett meditációt és hangterápiát.

A brit társaság most először viszi a gépek fedélzetére a VR-élményt, de egyébként nem most használják először. A SkyLights headsetjeit már kipróbálták a British Airways jegyértékesítő pontjain a Heathrow repülőtéren belül: az utasoknak így mutatták be, milyen élmény egy első osztályú ülésben utazni náluk, hogy így motiválják őket a drágább jegyek beszerzésére. Kisebb légitársaságok próbálkoztak már fedélzeti VR-rel, az Alaska Airlines szintén a SkyLights-szel lépett partnerségre saját megoldások kifejlesztésére. Eközben pedig olyan nagyobb versenyzők, mint az Air France, a Lifthansa és a Quantas szintén dolgoznak virtuális valóságot használó programokon.

A VR technológiát sokfelé sikeresen alkalmazzák különféle pszichológiai esetek kezelésére vagy enyhítésére, egyes angol és amerikai gyerekkórházakban a rémült kis páciensek figyelmét terelik el VR-élményekkel, de egyes helyeken például a tériszony vagy az arachnofóbia kezelésében is igénybe veszik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.