Hirdetés

Brutális alaplappal készül gamereknek az MSI



|

A CES innovációs díját már a bejelentése előtt elnyerte az MSI csúcskategóriás alaplapja, amit a 12. generációs Intel processzorokhoz készítenek.

Hirdetés

Ugyan a tech-világ rendkívül fontos rendezvénye továbbra is maradt a januári időpontjánál, a 2022-es felhozatalból adott némi ízelítőt, hogy a CES már most kiosztotta az Innnovation Honoree díjait. Ennek kapcsán még be nem jelentett termékekre is vethettünk egy pillantást, így megtudtunk néhány lenyűgöző részletet az MSI készülő alaplapjáról, amivel az Intel Alder Lake processzoraiból és a velük érkező generációs újításokból hozhatjuk ki a maximumot.

Hirdetés

Az MSI MEG Z690 Godlike névre hallgató,  EATX formátumú alaplap hatalmas lesz, 305x310 milliméteres kiterjedésével nem kizárt, hogy a legnagyobb lesz a piacon. De az igazán fontos az, hogy milyen feature-ök miatt terpeszkedik ekkora helyen az alaplap, az LGA 1700-as processzorfoglalat mellett lesz rajta például négy, az új DDR5-ös memóriákat támogató foglalat, ahová összesen 128 GB-nyi, akár 6666 MHz+-on működő modult is pakolhatunk. Emellett az új, PCI-e 5.0 slotokból egy x16-os és egy x8-as is helyet kapott, így erről az új formátumról sem maradunk le.

Gyors háttértárakkal is megpakolhatjuk az MSI MEG Z690 Godlike-ra épülő PC-ket, a hat SATA III-as csatlakozó mellett ugyanis hat darab M.2-es meghajtónak is jutott rajta hely, ahogy a külső csatlakozások terén sem kell szűkölködnünk. A nyolc USB-A és két USB-C csatlakozó mellett két  mini-displayport és  két LAN-csatlakozót is kapunk rajta, egy 2,5 GbE-s mellett egy ultragyors 10 GbE-s portot is.

A belbecs mellett az MSI a külsőre is adott, a MEG Z690 Godlike-ra került bőven RGB-s megvilágítás, illetve egy 3,5 hüvelykes LCD kijelző is. Ezen megjeleníthetjük például, hogy milyen processzor van a gépünkben, milyen órajelen, vagy milyen hőmérsékleti értékek mellett fut éppen a CPU-nk, illetve sok más opciót választhatunk majd az MSI Dragon alkalmazásában. Az alaplap árát és megjelenésének idejét még nem ismerjük, viszont azt igen, hogy a CES innovációs díját nemcsak gaming, hanem a magas teljesítményű audio/video kategóriában is elnyerte. Mindenesetre a specifikációk alapján érdemes elkezdeni már most spórolni, ha valaki erre szeretné megépíteni a következő gamer gépét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.