Hirdetés

Brutálisan drága az Apple új Thunderbolt 3 kábele



|

Oké, arra eleve nem számítottunk, hogy 999 forintért dobálják utánunk, de az összeg ettől még így is orrbaverős.

Hirdetés

Egy ideje tudni lehetett, hogy az Apple kiad egy újfajta Thunderbolt 3 kábelt, amely már "harisnyázott" kialakításban érkezik, tehát nem szimpla műanyag csővel, hanem egy fonott burkolattal látták el. Ennek nem csak tapintásra van előnye, de a kábel rugalmassága, gabalyodásmentessége is előny, valamint kevésbé kell attól tartanunk, hogy használat közben valahol megtörik.

Hirdetés

Most azonban az is kiderült, mennyiért vesztegeti hivatalos webshopjában az Apple ezt a kábelt. A két méter hosszú újdonság az amerikai webshopban 129 dollárba kerül, ami szárazon 38 000 forint környékére jön ki, és már ez is elég kemény. A magyar webáruházban viszont potom 54 990 forint az ára.

A kábel igazából nem tud többet más hasonló kábeleknél, tehát az adatátvitel elméleti maximuma Thunderbolt 3 esetén 40 Gb/s, USB 3.1 Gen2 esetén 10 Gb/s, emellett HBR3 DisplayPort csatlakozásként és maximum 100 wattos töltésre is használható.

Ha egy szimpla Google kereséssel ránézünk a hasonló termékek árazására, 5 és 22 ezer forint környékén találunk kábeleket, persze fonott ezek között valóban nincs, de ezek szerint az Apple a szokásos gigantikus árréssel számolja a borítást. Mindezt szépen oda lehet tenni a hiperdrága Mac Pro kerekek és hasonló túlzások mellé...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.