Hirdetés

Buborék, beharapott száj, terhes férfi - megjelenésre készek az új emojik



|

Az Unicode véglegesítette a korábbi terveket, már csak a gyártóknak kell átvenniük az újdonságokat.

Hirdetés

Először júliusban, az Emojik Világnapjának apropóján számoltunk be arról, hogy az emojikat kezelő Unicode konzorcium milyen ábrákkal készül a nagy őszi bővítésre, nemrég pedig hivatalossá vált a csomag, így az újdonságok már be is kerültek a kollekcióba.

Az előzetes tervekhez képest sem az emojik megjelenésében, sem a mennyiségében nem hozott változást az Unicode 14.0, így ugyanazt a 37 rajzot köszönthetjük, melyeket már a nyáron is bemutattunk.

Hirdetés

A legtöbben valószínűleg a terhes férfin fognak fennakadni, ami a gendersemlegesség jegyében vált a gyűjtemény részévé, a nem megjelölését kerülő "koronás személlyel" együtt. Ezek mellett azonban kevésbé megosztó témák is felbukkannak: leolvadó arcot, buborékokat, ajakba harapós szájat és igazolványt is kapunk.

Az új tételekkel együtt már összesen 3633 emojiból áll a teljes paletta, az viszont a platformok fenntartóin múlik, hogy mikor készítik el a saját változataikat.

Az Emojipedia szerint erre leghamarabb 2022 januárja és augusztusa között érdemes számítani, így jó eséllyel csak jövőre küldhetünk madárfészket, babot vagy trollt a telefonunkról.

Az Unicode 14.0 újdonságainak teljes leírását itt böngészheted.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.