Hirdetés

Búcsút lehet inteni az ingyenes Messengernek mobilnettel



|

A Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete úgy döntött, hogy a Messenger és a hasonló appok sem lehetnek ingyenesek, szükség lesz rájuk mobilnetes keretre.

Hirdetés

Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) döntése alapján fontos változás jön a mobiltelefonokon ingyenesen is használható alkalmazások terén. Eddig ugyanis több üzenetküldő app, például a Facebook Messenger, a WhatsApp és a Viber belföldön egyáltalán nem fogyasztott a havi adatkeretünkből.

A jövőben azonban ezek az ingyenes appok is kötelezően használni fogják a mobilos keretet, vagyis az adott hónapban akár csak ezekkel az alkalmazásokkal is simán le lehet fogyasztani a teljes adatkeretet. 

Hirdetés

A BEREC döntése arra alapul, hogy testület szerint a korábbi gyakorlat sértette a szabad versenyt, mivel bizonyos appokat teljesen ingyen lehetett használni, másokat viszont nem, kötelező volt hozzájuk az aktív mobilinternet. Az egyenlőséget tehát a jövőben úgy teremtenék meg, hogy minden egyes telefonos applikáció ténylegesen a mobilnetes keretünket fogja használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.