Hirdetés

Bukásra áll a metaverzum, de Mark Zuckerberget nem érdeklik a károgók



|

A Meta első embere interjúban mesélt a metaverzummal kapcsolatos filozófiájáról.

Hirdetés

A Facebook, az Instagram és a WhatsApp mögött álló Meta nemrég mutatta be a legújabb VR-headsetét, a méregdrágán érkező Oculus Quest 2 Prót, ezzel párhuzamosan pedig a nagy reményekkel építgetett metaverzum kapcsán is történtek fejlemények: végre lábakat kapnak az avatarok, és a Microsoft szolgáltatásai is beköltöznek a virtuális valóságba.

Mindez azt követően, hogy a vállalat az elmúlt időszakban többször is kínos helyzetbe került a projekt miatt. Előbb a cégvezető Mark Zuckerberget gúnyolta ki az internet egy gagyinak talált metaverzum-szelfi láttán, majd egy belsős jelentés szivárgott ki arról, hogy még a cég saját alkalmazottai sem hajlandók használni a VR-nyomulás alapját adó Horizon Worlds platformot.

Az új Oculus apropóján nemrég a The Verge munkatársa ült le egy interjúra a Meta első emberével, amelyben Mark Zuckerberg mindenkit igyekezett biztosítani, hogy nem veszi a szívére a metaverzummal kapcsolatos kritikákat.

Hirdetés

A beszélgetés vonatkozó részében az újságíró a Zuckerberg által várt növekedési ütemről kérdezte a CEO-t, aki újból megismételte a korábbi véleményét, mely szerint a metaverzum lassan, fokozatosan fog népszerűvé válni, s hogy ő személy szerint "élvezi, ha kételkednek benne", mivel ha túl sok ember fogadná el a jövőképét, akkor egy "kissé túl kényelmessé válna" a munka.

A kétkedők kapcsán pedig szóba kerültek a gyűlölködők is, akikről Zuckerberg a következőképp vélekedik:

"Nos, azt hiszem, az egyik legnehezebb dolog egy ilyen cég vezetésében, vagy csak az interneten való nyilvános szereplésben, hogy külön válasszuk azokat az embereket, akik építő jellegűek, és azokat, akik csak gyűlölködnek. Rengeteg olyan ember van, aki semmin sem próbál segíteni."

A kritikákat viszont nem zárja ki a vezető, sőt, úgy gondolja, hogy rengeteg értékes visszajelzésre tehet szert belőlük. A kérdés, hogy ez a nyitottság elég lesz-e arra, hogy meggyőzze a világot a metaverzum létjogosultságáról.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.