Hirdetés

Buliztak egyet Stinggel, majd kirúgtak 10 000 embert a Microsoft vezetői



|

Komoly leépítések lesznek a Microsoftnál, de azért egy kis szórakozás mindig belefér.

Hirdetés

Szerdán a Microsoft bejelentette, hogy tízezer alkalmazottnak mondja fel hamarosan a munkaviszonyát, ez a redmondiak teljes munkavállalói állományának körülbelül 5%-a. A leépítés okaként a visszaesett bevételeket és a cég szervezeti struktúrájának átrendezését jelölte meg Satya Nadella, a cég vezérigazgatója.

A bejelentés előtt néhány órával azért még volt idejük és energiájuk részt venni a Microsoft vezetőinek egy zárt körű, a vállalat által finanszírozott Sting koncerten, Davosban.

Hirdetés

A svájci Davosban január 16. és 20. között rendezték a Világgazdasági Fórumot, ahol természetesen a Microsoft több vezetője is részt vett, azonban nem csak erre volt idejük. A Wall Street Journal számolt be róla először, hogy a Microsoft körülbelül 50 vezetője egy privát, a cég által finanszírozott Sting koncerten vett részt. Matthew Thomas Sumner egy hasonló, zárt körű bulija körülbelül 500 ezer dollárba kerül, ami 5-10 évnyi bére egy átlagos Microsoft alkalmazottnak. Azt nem tudni, hogy a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella is jelen volt-e, de az ismeretes, hogy Davosban, a Világgazdasági Fórumon ő is részt vett.

Nyilvánvalóan egy ekkora összeg nem sokat jelent egy 200 milliárd dolláros vállalat számára, és nem befolyásolja a hatalmas leépítéseket sem. Egyébként nem a Microsoft techszektor egyetlen nagy szereplője, amelyik elbocsátásokat jelentett be, a Google is történelmi mennyiségű munkavállalót enged szélnek idén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.